zondag 28 augustus 2011

Hamminkeln(D) 33e Volkslauf 5 km - 19,14 min - 3e plaats M50

  van links naar rechts Frank Roos, Katja Demkes, Geert Wevers, Heidie Jentink en Henk Mengers
Twee enveloppen met inhoud, 2 T-shirts, 5 oorkondes, 5 flacons Nivea deodorant, 5 flesjes Kneipp badolie, 5 tassen, 5kleine groene handdoekjes, 5 witte handdoeken en 30 flessen bier. Dat is de buit van 5 kilometer hardlopen in Hamminkeln op een vroege zondagmorgen eind augustus. We vertrokken een paar uur eerder met vijf personen uit Aalten naar onze Oosterburen en iedereen haalde het podium in zijn of haar leeftijdsklasse.

Met mezelf gaat het gelukkig weer een stuk beter wat tijden betreft dan enkele weken geleden. De trainingskilometers heb ik wat opgevoerd en ik kan daardoor merken dat ik weer wat meer inhoud krijg. Als ik echt in vorm ben dan ga ik er meestal vanuit dat ik met een 5 kilometer de middelste  kilometers net onder de 4 minuten kan houden en de eerste en laatste kilometer een stukje sneller loop.

Ook vanmorgen is dat weer het geval, bij de eerste kilometer kom  ik op ongeveer 3,30 minuten door en het loopt weer meteen lekker. Het parcours ken ik goed want in de laatste 9 jaar heb ik hier 8 keer gelopen, vorig jaar kon ik helaas niet. Na ruim een kilometer gaat Frank Roos me voorbij en hij loopt in een mooi ritme, dat op dit moment nog veel te snel voor me is. In de toekomst wil ik toch een keer weer proberen om hem tot halverwege de wedstrijd te blijven volgen.

In precies 9,30 minuten heb ik de eerste ronde erop zitten en voor het gemak reken ik er ongeveer 10 minuten bij, zodat ik weer mooi onder de 20 minuten kan finishen.  Het blijft echter lekker lopen en het is dat we het  laatste rechte stuk (700 meter) tegenwind  hebben anders had ik mijn PR50+ nog kunnen aanscherpen. Ik blijf er nu een volle seconde boven maar toch gaat het vanmorgen weer boven verwachting. Na een mindere periode loop ik nu al twee wedstrijden achter elkaar waar ik erg tevreden over ben.

Met het uitlopen worden we door de Nederlander Perry Peeters er op attent gemaakt dat de prijsuitreiking al in volle gang is. Dit is een hele vooruitgang want andere jaren was dit altijd na afloop van de 10 kilometer. Tot onze verbazing staan we dus alle vijf (Katja, Heidie, Frank, Henk en Geert) op het podium, prachtig!



Twee enveloppen met inhoud, 2 T-shirts, 5 oorkondes, 5 flacons Nivea deodorant, 5 flesjes Kneipp badolie, 5 tassen, 5kleine groene handdoekjes, 5 witte handdoeken en 30 flessen bier
 Perry Peters uit het Limburgse Baarlo, schreef een leuk stuk op zijn site
Komt uit Lievelde en loopt hard!

3 opmerkingen:

Geert zei

Hebben jullie al wat van dat zoete bier gehad?

Katja zei

Jazeker, ik heb het al op. Het was een heerlijk biertje toch?

Marco zei

Katja, je zult er wel meer op hebben met zulke mooie tijden in Berlijn. Petje af hoor.