dinsdag 9 augustus 2011

Zomeravondloop Aalten 6 km - 25,05 min - 20e Plaats

Nummer één!

Met het inschrijven krijg ik nummer één toegewezen en dat schept dan gelijk bepaalde verwachtingen, zo wordt mij van verschillende kanten verteld. Mijn doel voor vandaag is om de tijd van de Walfortloop(24,55 min) met ongeveer 10 seconden te verbeteren, mijn eindtijd is echter 10 seconden langzamer! Ik heb de verwachtingen dus vandaag niet kunnen waarmaken.

Heb ik de laatste zes weken gemiddeld net 25 trainingskilometers per week in de benen, vorige week heb ik de trainingen weer wat serieuzer opgepakt en de kilometers ruim verdubbeld. Ik heb er dus nog geen baat bij en aan de andere kant zet mij een vakantie met zijn vaak Bourgondische levensstijl ook wat terug. Dus zo gek is het ook allemaal niet!

Net voordat de wedstrijd begint valt er nog een regenbui en na even met zijn allen in het clubgebouw geschuild te hebben, gaan de jeugdlopen iets later van start. Rond 19.30 uur is de start van de 6 en de 10 kilometer en is het gelukkig droog. Na bijna twee ronden op de baan, gaan we via de tunnel, in de richting van de Walfortlaan. De eerste kilometer gaat in 3,51 minuten en aan het eind slaan we linksaf voor de eerste keer het bos in.

Hier staat de wind pal op de kop en komt Frank Roos bij me en lopen we ruim een kilometer samen, al kan ik hem alleen maar volgen. Bij de afsplitsing met de 10 kilometer bedank ik hem voor zijn diensten en hier moet ik nog ruim 2 kilometer naar de baan toe. Ik probeer in het zicht te blijven van Zerline de Boer en de Duitser Heinrich Bxe4umer en bij laatstgenoemde lukt dat aardig. In de tunnel kan ik hem zelfs nog weer voorbij gaan en terug op de baan kom ik uit op een tijd van net boven de 25 minuten.

Bram loopt naar een prachtige derde plaats op de 6 kilometer. In een tijd van 22,33 minuten, bijna een halve minuut sneller dan de Walfortloop, komt hij na Arjan Weijenborg en Marco Rutgers over de streep!

verslag

uitslagen

site organisatie

Zerline de Boer en Heinrich Bäumer
Prachtige nummers, Henk Lammers met nummer 100
Bram Wevers

Geen opmerkingen: