donderdag 23 juni 2011

Bredevoort 9e Intratuinloop 5 km - 19.37 min - 17e Plaats

Een mooie groep met onder andere Jos Bongen, Heinrich Bauemer, Luuk te Brake, Erwin Wamelink, Miel Heusinkveld, Rob Berkelder, Geert Wevers en Gertjan Aarnink

Over een paar jaar kan de Intratuinloop in Bredevoort, wat deelnemers betreft, zo maar eens de Gerard Tebroke Memorial voorbij streven want ook in 2011 is het weer gezellig druk. Het lijkt er op of er ieder jaar nog weer meer atleten op deze loop afkomen en het is zelfs zo druk dat de computer alle inschrijvingen niet meer aan kan en vast loopt.

Bram is met enkele vrienden al een paar weken met de wedstrijd bezig en verschillende keren heb ik ze ook samen zien trainen. Moet ik je vanavond nog hazen, vraagt hij enkele uren voor de start belangstellend aan me en met een venijnig lachje kan ik zien dat hij me voor de wedstrijd al probeert onder druk te zetten.

Na de jeugdlopen, waar voor mijn gevoel steeds jongere kinderen aan mee doen, is de gelijktijdige start van de 5 en de 10 kilometer. Na ongeveer 500 meter op het fietspad in de richting van Aalten gelopen te hebben, gaat Bram me al voorbij en ik zie hem bij de finish pas terug. Hij loopt een keurige, goed opgebouwde wedstrijd en daar kan ik zelfs nog iets van leren!

Toch begin ik zelf ook in een rustiger tempo aan de wedstrijd en dat is me goed bevallen. De kilometertijden liggen allemaal rond de 4 minuten en het grootste gedeelte van de wedstrijd loop ik in de buurt van Gertjan Aarnink. Hij heeft nog net niet genoeg inhoud om voor het eerst onder de 20 minuten te lopen maar dat is slechts een kwestie van tijd. De wekelijkse trainingen bij AVA'70 beginnen zich nu in de wedstrijd uit te betalen en het zal niet lang meer duren of hij loopt me er uit.

Zelf kan ik met een 3.32 minuten in de laatste kilometer, nog een mooie 19.37 op de klokken zetten en het is voor het eerst sinds tijden dat ik een wedstrijd sneller loop dan het jaar ervoor (19.54 min). Bram staat me met zijn 18.32 dan al ruim een minuut bij de finish lachend op te wachten. De jaren gaan tellen en de jonge garde begint het over te nemen maar zo heel gemakkelijk wil ik me er ook nog niet bij neerleggen.




Bram in de achtervolging op Dennis Woeltjes
Een groot gedeelte van de wedstrijd heb ik samen gelopen met Gertjan Aarnink. Net daarachter Henk Woolschot, ik had niet in de gaten dat je zo dicht achter me zat Henk

Geen opmerkingen: