zaterdag 18 juni 2011

Velen(D) 5e Tiergartenlauf - 5 km - 19,16 min - 1e Plaats M50

Samen met Ewald Harmeling (nr 1612) en Christian Rduch, de nummers één en twee van de 5 kilometer

Tiergartenlauf in Velen – Aber keine Tiere gesehen!

Ruim 700 deelnemers, 2 muziekbandjes, 11 verschillende loopjes, veel nevenactiviteiten, haantjes aan het spit, braadworst en het nodige drinken. Het is vanmiddag weer een typische leuke, goed georganiseerde Duitse wedstrijd, de 5e editie van de Tiergartenlauf in Velen.

Tussen de middag kijk ik nog even op de buienradar en het ziet er niet goed uit. Ik twijfel of ik naar de training van AVA'70 zal gaan of dat ik in de auto stap naar onze Oosterburen. Ik besluit om voor het laatste te gaan en op enkele regendruppeltjes na houden we het gelukkig droog. Na de wedstrijd zit ik nog maar net in de auto of het begint me te regenen en te hagelen dat de ruitenwissers het nauwelijks meer aankunnen, ook begint het nog te onweren.

Als ik op de heenweg bij Kotten de grens over rijd, ben ik precies op de helft van de route en bedenk ik me dat ik 5 wedstrijdloze weken heb gehad. Dat overkomt me niet zo heel vaak en ik ben dan ook benieuwd waar ik op dit moment sta. Ruim op tijd kom ik aan, schrijf me in, maak wat foto's en loop een paar kilometer warm. Ik zie al gauw dat het een prachtig gebied is waar we door lopen en voor meer dan de helft onverhard.

Na de start om 15.00 uur loop ik de eerste kilometer op een 3e positie maar ik besluit om de kop over te nemen en ik loop ook nog vrij gemakkelijk bij ze weg. Dat kan wel eens een winnende race worden schiet het door mijn hoofd maar hoogmoed komt altijd voor de val en na de derde kilometer komen twee andere atleten me voorbij. Het zijn echter niet dezelfde jongens van de eerste kilometer maar dat doet er ook niet toe. Ik kan ze op een afstandje volgen maar merk al gauw dat ik nog niet genoeg inhoud heb. Een podiumplaats kan ik echter wel vasthouden en dat ook nog eens in het totaal klassement, een mooie prestatie.  



Geen opmerkingen: