zondag 3 april 2022

Verslag van de Trailrun in Beek

Marieke, Eric en Inge
Toen ik half januari een bericht op Facebook voorbij zag komen over de Beekse trailrun leek het mij een mooie gelegenheid om daar weer een langere loop mee te pakken. En toen André Bleumink met een “start to trail” groep begon en deze loop als mooie afsluiter zag, heb ik me hier nog als “zij-instromer” bijgevoegd.  

Vandaag was het dan zo ver. Gisteren gedacht: ach, korte mouwen en korte broek kan wel. Maar dat werd op aanraden van de leidinggevende na een vlugge check op de weer-app omgezet naar lange broek en Thermo shirt. Samen met Inge en Marieke om 8:30 richting het Peeske om daar weer ouderwets in een groot startvak met beide afstanden van start te gaan. Onderweg op de A18 de enige (soort van) sneeuw van die dag gezien de rest van de tijd was het geweldig weer! De start was weer uitermate gemoedelijk en het lint van lopers was mooi te zien door het stuk open landschap. De hele route was perfect uitgepijlt en overal stonden op cruciale punten verkeersregelaars om de kruisingen met de mountainbike paden zo perfect mogelijk te laten verlopen.  


Petje af voor S.O.B. voor de organisatie en vooral de vrijwilligers die voor ons in de kou hebben gestaan en natuurlijk top-fotograaf Erik  Beatse die weer voor de nodige sfeerbeelden heeft gezorgd. Helaas moest deze één foto van een deelnemer censureren omdat deze iets te veel enthousiasme vertoonde. Er zijn inderdaad grenzen die hierin gesteld moeten worden, straks denkt iedereen dat trailrunning leuk is…. 


Samen met de dames genoten van het heerlijke weer en de prachtige omgeving die qua uitzicht regelmatig wisselde van bos naar grasland, hei en alle bulten met de nodige hoogtemeters. Na de splitsing van de 9 en 16km werd het een stuk rustiger op de paden, de meeste lopers hadden blijkbaar voor de minder lange afstand gekozen. We hebben zoals André had geleerd lekker “hennig oan” gelopen om vooral de andere lopers niet in de weg te zitten. Dit was zeer goed geslaagd aangezien wij als langste van het parcours hebben genoten!  


Na de finish nog met een deel van de andere Avajanen die hadden gelopen genoten van de welverdiende koffie met de legendarische appel/noten taart van ’t Peeske. Alwaar ook nog even moest worden ingegrepen omdat er twee niet met naam te noemen Ava leden samen onder een dekentje wilden verdwijnen…. Deze werden door André streng doch rechtvaardig teruggefloten! 


Nadat we weer lekker warm in de auto zaten stelde Inge voor om toch nog even bij een wegomlegging in Didam te gaan kijken. Marieke en ikzelf hadden daar niet zo’n behoefte aan, maar ja de chauffeur bepaald… En dus hebben we deze even aanschouwd en Inge meermaals bedankt dat zij ons die prachtige bouwput heeft laten zien. Inge en Marieke bedankt voor het gezelschap en hopelijk zijn jullie ook geënthousiasmeerd in het trail runnen. Volgens mij is dat wel geslaagd! 


Eric Hoogerbrug 

Geen opmerkingen: