woensdag 18 mei 2022

Tocht door het Zuid-Limburgse heuvellandschap

Eén van de herdenkingsmonumenten

Als we een (mid)weekje op vakantie zijn, loop ik meestal op de eerste dag even het plaatselijke VVV kantoor binnen om wat over de omgeving te weten te komen. In het plaatsje Gulpen valt mijn oog op een folder over een herdenkingstocht in de buurt. Ik neem de folder mee, om later in de week de tocht te gaan lopen.

De gemeente Gulpen-Wittem was het toneel voor veel bijzondere, heldhaftige en tragische oorlogsgebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De gevallenen worden op belangrijke locaties in de omgeving herdacht en de verschillende monumenten en plaquettes geven gelegenheid om stil te staan bij alles dat hier is voorgevallen. Tijdens mijn tocht kom ik langs 7 herdenkingsmonumenten.

De route van bijna 10 kilometer gaat vanaf de parkeerplaats tegenover het klooster in Wittem in zuidelijke richting naar het Wagelerbos, Mechelen, Wahlwiller, Partij en weer terug naar Wittem. De prachtige route heeft enkele hoogteverschillen en voert veelal over bospaden en door weilanden. Ik loop 's morgens in alle rust door deze prachtige omgeving en kom maar enkele mensen tegen, een mooi begin van de dag.

Klik op de link voor de foto's

fotoalbum

Geen opmerkingen: