zaterdag 8 juni 2024

Aalten 22e Gerard Tebroke Memorial 5 km - 23.32 min - 4e plaats M60

In de Slingelaan
De Gerard Tebroke Memorial is pas de vierde wedstrijd dit jaar waar ik aan de start sta. Na de Snertloop in Dinxperlo, de Track and Field Run in Aalten en de Vuurtorenloop op Vlieland, kunnen we nu lekker door het centrum van Aalten lopen. Als je een tijd weinig wedstrijden hebt gelopen is het ook altijd weer even afwachten waar je staat en ik hoop dan ook om binnen de 25 minuten te kunnen blijven. We zijn ingeschreven bij de Business teams onder de naam van mijn werkgever Estinea en samen met vier anderen (collega, vrijwilliger en 2 bewoners) is het team compleet.

Als ik op de Markt aan kom, praat ik even bij met Freddie en Esther die ik nog ken van onze AVA'70 vakantie, begin februari 2023 in Spanje. Leuk dat zij ook dit jaar weer aan de start staan. Met het ophalen van mijn startnummer in de Geste, zijn er al vier teamleden aanwezig maar de vijfde is nog nergens te bekennen. Het maken van de groepsfoto gaat het dan ook niet helemaal goed. Maar liefst drie teamfoto's zijn er nodig om tot het juiste aantal te komen. We beginnen met drie personen maar bij de 2e en 3e foto staat er telkens 1 persoon meer bij op en zijn we bij de laatste foto dus helemaal compleet!

Na de jeugdlopen en de scholierenloop, prachtig dat ze met zoveel leerlingen aan de start staan, is het de beurt aan de 5 kilometer. De eerste drie kilometer loop ik samen met Gerdy Hoornenborg, maar als ze me voorbij gaat, laat ik haar maar gaan. Het lopen gaat zwaar maar de kilometertijden kan ik allemaal netjes onder de 5 minuten houden, met een 1e kilometer zelfs in 4.24 minuten. In 23.32 minuten passeer ik zeer tevreden de finish op de Markt.

Na mijn loop kijk ik rustig naar de 10 kilometer. Bram wil met enkele hardloopvrienden net onder de 40 minuten lopen en iedere ronde komen ze in een hoge 7 minuten door. Met een nette eindtijd van 39.02 minuten haalt hij zijn gestelde doel. Na afloop van de wedstrijden help ik met vele anderen, nog even met het opruimen van het parcours, drink nog wat bij Stegers in de serre en de nieuwe dag is al begonnen als ik thuis kom. De 22e Gerard Tebroke Memorial was weer een schitterende editie, met een recordaantal deelnemers.

Het moment dat Gerdy mij voorbij gaat

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch Geert. Je loopt nog mooie tijden👌

Gerdy zei

Je was een fijne haas geert! Dank je