vrijdag 5 juli 2024

Hardlopen met bril: 8 praktische tips

Hardlopen met bril is niet altijd even handig

Hardlopen met bril

Of je nu een recreatieve of meer fanatieke hardloper bent, hardlopen met een bril is niet altijd even handig. Door de beweging of zweet glijdt de bril zo van je neus, of de glazen beslaan door temperatuurverschil of inspanning. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wisselvallige weersomstandigheden, die van hardlopen met bril een bijzondere uitdaging maken. Voor zover we weten bestaan er nog geen handige ruitenwissers voor brillen, maar wat kun je dan wel doen om hardlopen met bril wat prettiger te maken? Hieronder wat ideeën.

Tips voor Hardlopers met een Bril

Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze problemen aan te pakken en ervoor te zorgen dat je bril geen obstakel wordt tijdens het hardlopen.

1.Gebruik anti-condens sprays of doekjes

Dat je glazen beslaan tijdens het hardlopen is natuurlijk irritant en onhandig. Anti-condens sprays of speciale doekjes kunnen helpen om dit probleem te verminderen. Breng de spray aan voordat je gaat hardlopen om te voorkomen dat je glazen beslaan.

2. Kies voor een bril met goede pasvorm

Deze tip ligt wel voor de hand. Zorg ervoor dat je bril goed past en niet zomaar van je neus glijdt. Wist je dat er ook speciale sportbrillen bestaan, die ontworpen zijn om tijdens fysieke inspanningen stevig te blijven zitten? Let op verstelbare neusbruggen en antislip pootjes voor extra grip.

3. Gebruik een brilband

Als je bijzonder veel last hebt van een glijdende bril, dan kun je ook een brilband overwegen. Deze banden zijn verstelbaar en zorgen ervoor dat je bril op zijn plaats blijft, zelfs bij intensieve inspanning. Kom maar door met die sprintjes!

4. Bescherm je bril tegen weersinvloeden

Buienradar zei dat het droog zou blijven, maar ineens loop je toch in de regen? Vervelend! Voor de zekerheid kun je beter met een petje gaan lopen - je weet maar nooit.

5. Investeer in sportzonnebrillen op sterkte

Voor hardlopers die regelmatig in de zon lopen, kunnen sportzonnebrillen op sterkte een uitkomst zijn. Deze brillen bieden zowel bescherming tegen UV-stralen als het comfort van een bril op sterkte.

6. Overweeg contactlenzen

Hoewel het niet voor iedereen geschikt is, kunnen contactlenzen een goed alternatief zijn voor een bril tijdens het hardlopen. Laat je goed adviseren bij een opticien of contactlezenspecialist. Vaak kun je eerst een aantal setjes bestellen om te testen.

7. Reinig je bril regelmatig

Als brildrager doe je dit waarschijnlijk al, maar ook net voordat je gaat hardlopen kan het handig zijn om nog even je bril schoon te maken. Zo geef je zweet, vuil en vingerafdrukken geen kans.

8. Pas op met zonnebrandcrème

Als je urenlang buiten gaat lopen, wil je je huid goed beschermen, maar wees voorzichtig bij het aanbrengen van zonnebrandcrème rond je ogen. Eenmaal op je bril krijg je de vette vlekken moeilijk weg. (bron)

Geen opmerkingen: