donderdag 31 januari 2008

AVA’70 Aalten wil een echte atletiekbaan

De huidige AVA'70 baan
Aalten – Wedstrijdbaan AVA’70 speerpunt voor nieuwe preses Jan Rademaker.

De Aaltense atletiekvereniging AVA’70 heeft sinds november een nieuwe voorzitter. Jan Rademaker nam in november 2007 de voorzittershamer over van Dirk ter Maat. De scheidend voorzitter vond het na vijftien jaar mooi geweest.

Wat beide voorzitters graag zien, is dat er een nieuw onderkomen wordt gerealiseerd voor de vereniging. Dat is een van de redenen waarom Jan Rademaker werd benaderd. De nieuwe preses was al vier jaar lid van AVA’70 en enige tijd betrokken bij de gesprekken met de gemeente over een nieuwe accommodatie.

AVA’70 is in de periode dat Dirk ter Maat voorzitter was, in ledental bijna verdubbeld. Daardoor zit de vereniging nu met een ruimteprobleem. Vooral de jeugdafdeling groeide explosief. De huidige locatie aan de Hamelandbaan is een geweldige zichtlocatie, maar voldoet niet meer.

Jan Rademaker: "We zitten hier uitstekend langs een hoofd weg. AVA kan alleen niet meer uit de voeten op deze plek." Eén van de belangrijkste redenen om naar een andere locatie te verhuizen, heeft te maken met de aanleg van een ‘echte’ atletiekbaan in plaats van de 300-meter-asfaltbaan die nu voor trainingen en clubwedstrijden wordt gebruikt. Ter Maat: "Zo’n 400-meterbaan past niet op onze huidige plek. We zijn daardoor de enige vereniging in Aalten die geen thuiswedstrijden kan houden. Je kunt je toch niet voorstellen dat een voetbalclub als AZSV geen eigen voetbalveld heeft."
******************

Geen opmerkingen: