dinsdag 1 januari 2008

Terugblik op het jaar 2007

Deelnemers aan het Hanzestedenpad van Zutphen naar Deventer op 1 december 2007
Allereerst wil ik iedereen het beste wensen voor het nieuwe jaar en dat we er samen ook sportief weer een mooi jaar van mogen maken. Als ik het jaar 2007 op hardloopgebied kort samenvat dan heb ik de wedstrijden blessurevrij mogen lopen en heb ik weer enkele wedstrijden gelopen waar ik nog niet eerder ben geweest. Het begon direct al in januari met een crossloop in Stokkum bij de Gelders/Overijsselse Crosskampioenschappen waar clubgenoot Gerrit Heersink verrassend kampioen werd in zijn klasse. Ook de Hulsbeekcross in Oldenzaal, de Vechtloop in Maarssen, de Hoge Veluweloop in Hoenderloo, de Bergcross in Nijverdal en de Bergrace by Night van Wageningen naar Rhenen had ik nog niet eerder bezocht. Het is toch wel heel speciaal om in november 's avonds na tien uur nog te starten, de hele tijd in het donker te lopen en op het laatst een prachtig verlichte Grebbeberg op te gaan. 

Ook bijzonder was het startverbod dat ik van de zomer tijdens onze vakantie kreeg bij de Tour de la Serra in Genod in Frankrijk. Dan sta je wel even gek te kijken maar het heeft zich mooi opgelost. Verder heb ik weer enkele leuke wedstrijden in Duitsland gelopen (Stadtlohn, Bocholt, Hamminkeln en Drevenack). Bij deze laatste wedstrijd gingen Henk Mengers, Benno Aversteeg en ik (foto) met meer drank naar huis dan dat we gekomen waren! In het klassement van de Hamelandcompetitie kom ik dit jaar niet voor omdat ik door mijn werk en een diplomauitreiking van Tom twee keer de 1500 meter heb gemist. 

Bij het Gelders Looppaspoort kan ik voor de zomer Dick Leseman nog goed tegenstand bieden maar na de zomer is hij duidelijk de sterkste. Rob van Kooten steekt er hier met kop en schouders bovenuit. Naar de meeste wedstrijden van het Gelders Looppaspoort ben ik samen met Theo Stronks toe geweest en uiteindelijk kom ik met een mooie derde plaats op het podium. Ik kan op de dag van de prijsuitreiking echter niet en de prijs wordt door Theo voor me opgehaald. Mijn beste wedstrijd heb ik voor mijn gevoel dit jaar in mei in Oud-Zevenaar gelopen bij de Ooyse Landloop, een 5 km in 17,40 minuten. Naast deze wedstrijd win ik verder in mijn klasse de Achterhoekcross in Gaanderen, de Volkslauf in Hamminkeln (D) en de Loohuiscrosscompetitie in Aalten. 

Bijzonder is het ook om als toeschouwer op 15 april aanwezig te zijn bij de Marathon van Rotterdam. Bij een temperatuur van ongeveer 28 graden staakt de organisatie 's middags om half drie de prestatieloop. Door het warme weer zijn veel mensen onwel geworden en acht de organisatie het onverantwoord om de deelnemers de 42 kilometer en 195 meter te laten voltooien. Een verstandig besluit. Op 1 november neemt Gerard Demkes afscheid als trainer van de herengroep en ik wil hier Gerard nogmaals bedanken voor de tijd en energie die hij er in heeft gestoken. Wat ik ook erg leuk vond was dat we het Hanzestedenpad van Zutphen naar Deventer op 1 december 2007 hebben gelopen met een aantal atleten die ik ken van het internet en van de wedstrijden. 
Startverbod bij Tour de la Serra in Genod in Frankrijk

Geen opmerkingen: