zondag 30 augustus 2009

Hamminkeln(D) 31e Citylauf 5 km – 18,41 min – 1e Plaats M45

Bram krijgt zijn prijs direct na de wedstrijd (1 km/3,11 min)

Vanmorgen om acht uur gaan we de grens bij Hemden over omdat de wedstrijd in Hamminkeln van Bram een uur later al begint. We halen bij het raadhuis de startnummers op en lopen in de richting van het parcours. Vorig jaar was het om deze tijd al ruim 25 graden maar vanmorgen voelt het een stukje koeler aan. Bram heeft gisteren nog een wedstrijd gevoetbald en heeft zich daarom ingeschreven voor de één kilometer. We lopen even goed in en Bram gaat achter de startlijn staan. Er wordt afgeteld van tien naar nul en de kinderen vliegen weg. Na 500 meter is er een keerpunt en ze mogen hetzelfde stuk terug lopen. Bij de finish heeft hij een ruime voorsprong op de anderen en klokt een erg nette tijd van 3,11 minuten.

Een half uur later is het mijn beurt en ik hoop dat ik mijn tijd van 18,50 minuten in Groenlo van twee weken terug kan evenaren of zelfs liever wat te verbeteren. De concurrentie is er in ieder geval ook in de personen van Björn Demkes en de Duitser Heinrich Bauemer, atleten waar ik regelmatig bij in de buurt loop. Ik probeer weer wat sneller te starten en met een tijd van 3,34 minuten op de eerste kilometer lukt dat aardig. In het deelnemersveld van 370 atleten lopen er ongeveer tien atleten voor me. Halverwege klok ik 9,20 minuten en dat valt me wat tegen maar het blijft lekker lopen. Ik loop precies tussen Björn en Heinrich in, dus dat zit wel goed. In de laatste kilometer probeer ik nog weer te versnellen en deze kilometer loop ik in een mooie 3,37 minuten. Mijn eindtijd is 18,41 minuten en dat is 9 seconden sneller dan in Groenlo en goed voor een eerste plaats bij de M45.

Om 10.00 uur heb ik mijn wedstrijd er op zitten en even later hoor ik met het ophangen van de uitslagen dat de prijsuitreiking pas om 12.20 uur is. Bijna 2,5 uur wachten voor een prijs duurt me te lang en ik ga dan ook maar zonder prijs terug naar Nederland.





De start van de 5.000 meter

Geen opmerkingen: