dinsdag 4 augustus 2009

Winterswijk 7e Zomeravondloop – 6 km – 26,10 min – 12e plaats

Beklimming van de Col du Belt

Na enkele cols in Frankrijk beklommen te hebben, staat er vanavond in Nederland weer een zes kilometer wedstrijd met een beklimming van een voormalige vuilnisbult op het programma. De organisatie geeft zelf aan dat de beklimming 80 meter lang is en dat er over die afstand 20 meter geklommen moet worden, dat betekend dus een stijgingspercentage van maar liefst 25%! Het is bijna ieder jaar mijn eerste wedstrijd na mijn vakantie en ieder jaar heb ik het hier moeilijk.

Ruim op tijd waren Tom en ik met de auto daar, Bram gaat liever op de Mountainbike en is van plan om foto’s te maken. Na de kinderloop, waar jammer genoeg veel te weinig belangstelling voor is, worden wij ineens weggeschoten. De eerste ronde loopt nog om de bult heen maar daarna mogen we er vier keer overheen. Er is veel publieke belangstelling en iedere loper wordt dan ook enthousiast aangemoedigd. Het is erg warm om te lopen maar aan de achterkant van de bult hebben we gelukkig ook nog even schaduw.

De hele wedstrijd loop ik in de buurt van Rob Holweg en Hans Geerdink, beide van de organiserende vereniging. In de vierde ronde loop ik langzaam bij laatstgenoemde weg en in de laatste ronde ga ik ook Rob, bij het beklimmen van de bult voorbij. Maar in de afdaling is het weer stuivertje wisselen en in de laatste honderd meter probeer ik het nog een keer. Rob heeft het net op tijd door en met een laatste krachtsinspanning en een ferme schreeuw is hij net iets eerder over de streep. De rondetijden zijn vrij constant (5,21-5,35-5,37-5,32) al valt me de eindtijd wat tegen, bijna een minuut langzamer dan vorig jaar. Ik weet wat me te doen staat.

Tom doet over dezelfde afstand 30,19 minuten.





Lars Duistermaat winnaar van de Zomeravondloop Winterswijk (bron de Gelderlander)

Samen met Rob Holweg neem ik de wedstrijd nog even door.

Geen opmerkingen: