zaterdag 14 november 2009

2e 3dNb Cross in Aalten 5 km-20.03 min-17e Plaats

De foto is ongeveer 200 meter na de start genomen door Hans Prinsen
Een feestje, de nodige drank, een kortere nacht en een wedstrijd lopen gaan niet helemaal samen, dat denk ik tenminste. Geen ideale voorbereiding dus en het is dan ook lang geleden dat ik boven de 20 minuten op een 5 kilometer heb gelopen. Ik hoop dan ook dat het daar aan ligt, toch betwijfel ik dat ook nog een beetje want zoals ik al eerder in mijn verslagen opmerkte gaat het de laatste tijd allemaal wat moeizamer. Ik zal er nog genoeg voor moeten doen om eerst maar eens weer onder de 20 minuten te komen en daarna zien we dan wel weer verder.

Nadat we aan het begin van de nacht van het feestje in Noordijk wegrijden moet ik eigenlijk nog niet aan het hardlopen denken maar toch ben ik al iets met de wedstrijd bezig. De derde wedstrijd moet ik missen en ik wil toch ook wel in het klassement vermeld staan. Dus vol goede moed begeef ik me de volgende middag naar de Ringkampsbulten. Ik heb voor die tijd nog gauw even naar de buienradar gekeken en dat beloofd niet veel goeds. Toch zit de buienradar er dit keer voor ons gebied gelukkig helemaal naast.

We worden door Jan Raben weggeschoten en de eerste kilometers valt het me nog helemaal niet tegen hoe het gaat. Op het drie kilometerpunt ben ik dan ook maar 3 seconden(11,44 min) langzamer dan vorige week maar dan komt er een kilometer van 4,17 minuten. Harde tegenwind geven mij bijna het gevoel dat ik niet meer vooruit te branden ben en dan vraagt een inhalende Frank Roos me ook nog belangstellend hoe het gaat? Nou niet zo goed dus! Jan te Brake jr. haalt me even later op de fiets in en even schiet het door mijn hoofd om bij hem achterop te springen maar het verstand wint het gelukkig van de gedachte.

Mijn leeftijdsgenoten Heinrich Baeumer en Godfried Wopereis lopen een stukje voor me en ik merk dat mijn jeugdige clubgenoot Erwin Wamelink, die een goede wedstrijd loopt, het voor me ook moeilijker krijgt. Als ik uit het bos kom zie ik de klok in de richting van de 20 minuten lopen en net voor de finish gaat hij ook nog over deze tijd heen. Een ervaring rijker maar een illusie armer keer ik weer huiswaarts.


Geen opmerkingen: