zaterdag 7 november 2009

1e 3dNb Cross in Aalten 5 km-19,51 min-14e Plaats

Een valpartij bij de start van de 5 kilometer waar ik niets van gemerkt heb. Ik zag het later pas op de foto’s
Vandaag staat de eerste 3dNb Cross in Aalten op het programma en waarschijnlijk doe ik dit jaar drie zaterdagen op de vijf kilometer mee. Vorig jaar liep ik de eerste cross in precies 19 minuten en ik weet dat ik op dit moment wat minder in vorm ben dan een jaar geleden en ik ga dan ook voor een tijd beneden de 19.30 minuten. Maar het zat er niet in! De eerste kilometer is bij deze cross altijd de gemakkelijkste en deze loop ik dan ook in 3.28 minuten. Dat is veel te hard naar later blijkt want de volgende kilometers loop ik allemaal boven de vier minuten (4,04-4.09-4.10-4,00).

De hele wedstrijd loop ik in de buurt van Kasper Wolterink en Wilco Dunnewold van het Winterswijkse Archeus. Na een paar kilometer gaan ze me voorbij en heb ik niet de kracht om met hen mee te gaan. Ze lopen ook niet ver op me uit maar ik kan er ook niet meer bijkomen. Bij de vierde kilometer kom ik door in 15.51 minuten en praat mezelf moed in om toch zeker onder de twintig minuten te eindigen. Dat lukt me uiteindelijk en in een tijd van 19.51 minuten kom ik over de streep.

De eerste gedachte is dat ik een voor mij doen slechte tijd heb gelopen maar als ik later in de avond de uitslagen nog eens doorkijk, vallen me meer tijden tegen. Ook zit ik nog redelijk in de buurt van atleten waar ik meestal bij in de buurt loop. Waar het aan ligt weet ik niet, het was perfect loopweer en in het bos was het ook goed om te lopen. Voor volgende week stel ik me dan ook ten doel om deze tijd proberen te verbeteren.

Tom loopt de 5 kilometer in een tijd van 22.28 minuten.

Geen opmerkingen: