zaterdag 29 mei 2010

Aalten 10e Gerard Tebroke Memorial 5 km – 18.56 min – 17e plaats

De start van de 5 kilometer

Ik heb me voor dit jaar drie doelen gesteld en één van de doelen is om de 5 kilometer onder de 19 minuten te lopen en dat is me tijdens de Gerard Tebroke Memorial in Aalten gelukt. Het is meer dan 7 maanden geleden (oktober 2009) dat ik onder deze grens kon blijven en ik ben blij met deze prestatie.

De laatste maanden merkte ik dat het weer wat beter liep maar het is in Aalten niet het gemakkelijkste parcours en daarnaast vind ik het vrij warm. Bij de start zie ik veel bekenden en maak met veel atleten even een praatje. Om 17.00 uur is het, na de jeugdlopen, mijn beurt en ik besluit om vrij snel te starten. Dit moet ik in de tweede ronde ook wel bekopen want een verval van 26 seconden over 2.500 meter is te groot. Maar toch gaat het lekker en als je onderweg regelmatig je naam hoort noemen is dat mooi.

In de tweede ronde haal ik al vrij snel Erwin Wamelink in, die nog sneller gestart is en het tempo niet vol kan houden, jammer Erwin. Aan de andere kant gaat zoals gewoonlijk Frank Roos me voorbij en even later ook Onno Wessels en hij zal een mooi richtpunt voor me blijven. Hij loopt niet verder dan een meter of tien bij me vandaan en als we voor de laatste keer in de richting van de Beeklaan gaan zet ik nog een keer aan. Ik ga hem vrij gemakkelijk voorbij en in 18,56 minuten kom ik over de streep. Nu de twee andere doelen van dit jaar nog zien te halen.



Samen met Frank Roos (264), Hans Brunsveld (327) en Onno Wessels (blauwe shirt)

Geen opmerkingen: