zaterdag 8 mei 2010

Doetinchem 5×5 Estafette 25 km – 1:32:42 – 3e Plaats

Guido Engelen (AV de Liemers), Henk Woolschot (AV ARGO), Han Disveld (AC TION), Dinand Woolschot (AV ARGO) en Geert Wevers (AVA’70)

Door een onderling communicatie foutje heb ik zaterdagmiddag om 12.00 uur als ik naar Doetinchem vertrek nog geen estafette team waar ik in mee kan lopen. Ik heb net voordat ik vertrek nog even telefonisch contact met ARGO voorzitter en medeorganisator Henk Woolschot en hij kan waarschijnlijk nog wel wat voor me regelen. Ik zal wel zien waar het op uit loopt en anders loop ik wel twee of drie rondjes voor mezelf.

In Doetinchem aangekomen hoor ik een uur later dat ik een team heb met de naam Blind-date. Ik ben benieuwd wie het zijn! Als ik het team echter zie blijkt het dat we vijf mannelijke lopers uit vier verschillende verenigingen in ons team hebben. Ik maak kennis met Guido en Han en ik weet dat het erg snelle lopers zijn. Ze zullen de eerste lopers van onze groep zijn en met een tijd van 17,28 en 17,03 minuten lopen we vanaf het begin op kop van de wedstrijd.

Henk Woolschot loopt als derde loper een hoge negentien (19,55 min) en zelf ben ik vierde loper. Ik loop voor mijn doen een redelijk goede wedstrijd en met 19,12 minuten ben ik op dit parcours tevreden met mijn tijd en ik kom nog als eerste loper over de streep. Dinand Woolschot gaat als laatste loper weg en hij krijgt twee erg snelle lopers (Thijs Abbink en Erik Demkes) achter zich aan.

Dinand heeft de laatste dagen hard getraind en was eigenlijk niet van plan om mee te doen. Halverwege de laatste ronde wordt hij door Eric en Thijs ingehaald en we eindigen we op een prachtige 3e plaats. Een beetje wrang is het wel als je bijna 23 van de 25 kilometer op kop hebt gelopen. Ik feliciteer mijn clubgenoten van AVA’70 met hun tweede plaats en ik wil Henk Woolschot nog even bedanken voor zijn organisatie talent. Ik heb zelf op zatermiddag een prachtige Blind-date gehad, thuis gekomen heb ik wel even uitgelegd wat het inhield.



Geen opmerkingen: