zaterdag 5 maart 2011

Engelse Mijlenloop in Winterswijk - 5EM - 31,46 min - 3e Plaats M50

Net voordat we het pad langs de Slinge opgaan

Tijdens een wedstrijd op de fiets door een beginnende trainer begeleidt worden is me tot vandaag nog nooit gebeurd, toch is dit tijdens de Engelse Mijlenloop in Winterswijk de realiteit. Voor de trainerscursus van de KNAU is dit één van de opdrachten waar Marco van Rijs aan moet voldoen om alles tot een goed einde te brengen. Op vrijdagavond stuurt hij mij per e-mail een mooi schema van 31.49 minuten op, dat ruim een minuut sneller is dan dat ik eigenlijk wil en denk (32.59 min) te kunnen lopen. Toch wil ik hem ook niet helemaal teleurstellen en zoals ik (bijna) altijd doe, luister ik goed naar de trainer en knoop me zijn tijd goed in de oren.

Het is ideaal loopweer en er staat bijna geen wind. Ik ga dan ook iets harder van start dan in de wedstrijd van vorige week en mijn tussentijd op de 5 kilometer is zelfs 39 seconden sneller dan in Vreden. Dat gaat goed en Marco bevestigd dit onderweg ook nog enkele keren. Hij geeft me netjes de kilometertijden door, maakt een aantal foto's en geeft me ook nog enkele tips. Ik kan de kilometers netjes rond de 4 minuten houden en met nog enkele kilometers te gaan hoor ik van Marco dat ik aardig in de buurt van de eindtijd van zijn schema kan komen.

Als ik over de finish kom heb ik zelfs nog 3 seconden over, dat had de beginnende trainer toch beter ingeschat dan ik zelf. Ik bedank Marco voor zijn enthousiasme en steun tijdens de wedstrijd en atletiekvereniging AVA'70 mag blij zijn dat het in de toekomst deze trainer in zijn staf welkom mag heten.

Echt opvallend is dat in de einduitslag bij de eerste 14 plaatsen maar liefst 9 atleten staan die ouder dan 50 jaar zijn! Waar blijven de jongeren?

Uitslag M50: 1.Wim Helmink 31.31 min, 2.Ad Som 31.41 min, 3.Geert Wevers 31.46 min, 4.Jos Bongers 32.40 min, 5.Hans Geerdink 33.00 min, 6. Wim Rensink 33.58 min, 7.Theo Schootman 34.01 min, 8. Jan Ruesink 34.05 min, 9.Fried Tuinte 34.25 min.






Beide zijn we na afloop erg tevreden over het verloop van de wedstrijd


Geen opmerkingen: