zondag 27 maart 2011

Trainingsloop in Bocholt(D)

Blaffende honden bijten niet!

Op de dag dat de zomertijd ingaat, krijg ik net na de middag een sms-je van Marco van Rijs of ik nog zin heb om een eindje te gaan lopen. Dat heb ik wel, zeker met zo'n mooi weer en na overleg met het thuisfront spreken we wat af. We rijden met de auto naar onze Oosterburen en parkeren deze bij het overdekte zwembad Bahia, gelegen ten noorden van de stad Bocholt. Het is hier erg druk met sportieve mensen maar wij gaan toch liever met deze prachtige weersomstandigheden de buitenlucht in.

De eerste kilometers van de route lopen we tussen de Duitse weilanden door en laten zo nu en dan een boerderij achter ons. In de verte kunnen we nog lang de hoge windmolens zien liggen. Bij het plaatsje Stenern slaan we rechtsaf een mooi fietspad op, dat ook door verschillende skeeleraars gebruikt wordt. Na een sanitaire stop bij Bahia pakken we een prachtig pad langs een mooi klein stromend beekje. Even later heb ik een verschrikte Marco bijna bij me op schoot liggen, als er ineens een "Deutsche Dog" vanuit het niets op ons af komt. Gelukkig zit er nog een afscheiding tussen en draagt hij een soort autoband om zijn nek, dat zal dan ook wel niet voor niets zijn. Maar schrikken was het wel!

Even verder nemen we een kijkje in het Stadion am Hünting waar in het verleden tijdens het Open Air Festival verschillende bekende muzikanten hebben opgetreden onder andere Bryan Adams, Joe Cocker, Carlos Santana, Status Quo en enkele jaren geleden nog de Golden Earring. Hierna komen we in het "Walderholung" bos, waar ooit gebouwen stonden die gebruikt werden als ziekenhuis, als sanatorium voor longpatiënten of als een zorgcentrum voor mensen met een handicap. De gebouwen zijn in de loop van de jaren allemaal afgebroken maar een gedeelte van een ruime bunker uit de 2e Wereldoorlog is bewaard gebleven. We staan er een ogenblik bij stil.

Hierna raken we iets van ons pad af maar we kunnen in de verte het glanzende spiegelende dak van Bahia alweer zien liggen. We hebben heerlijk een uurtje gelopen.

Klik op de link voor enkele foto's



Geen opmerkingen: