zondag 27 maart 2011

Prachtig loopweer in Zandvoort

Het circuit van Zandvoort vanuit de lucht gezien
De autoruiten hoeven nog net niet van ijs te worden ontdaan als Jan Wevers en Gerrit Dijkslag op zondag 27 maart na een korte nachtrust vertrekken naar Zandvoort om deel te nemen aan de 12 kilometer lange CircuitRun met een afwisselende parcours met daarin het circuit, strand, boulevard en het centrum van Zandvoort.

Na een voorspoedige reis kan de auto zelfs tot op 20 meter van de sporthal worden geparkeerd. In Zandvoort schijnt de zon volop, maar waait het wel iets harder dan in de Achterhoek, toch voelt het aangenaam aan. Na de hardloopspullen in de sporthal te hebben achtergelaten lopen de AVA'70 clubgenoten door de prachtige duinen naar het Circuit waar het al een drukte van belang is. De LadiesRun is aan de gang, muziekbandjes spelen en vele lopers zijn bezig met hun voorbereiding op de 12 kilometer. In de verte zien we ons startvak en dit stelt ons gerust en we beginnen door de duinen terug in te lopen naar de sporthal. Hier doen we enige rek- en strekoefeningen, alvorens we ons van ons GUV trainingpak ontdoen om in het AVA'70 geel en blauw weer naar het Circuit te dribbelen. Het gele startvak is nog betrekkelijk leeg en we kunnen dan ook redelijk vooraan starten.

Na het startschot gaan de eerste 4km over het beroemde autorace circuit en deze bevatten veel, heel veel valsplat. Hoewel de bochten niet afgesneden mogen worden, is er xc3xa9xc3xa9n bocht waarin iedereen enkele metertjes smokkelt. De kunst is om niet te hard van start te gaan en met kilometers net onder de 4min slagen Jan en Gerrit hier goed in. Na drie kilometer moet Jan een kleine afstand tot Gerrit toestaan, maar gedurende de gehele wedstrijd wordt het gat nooit groot. Ook niet als na 5 kilometer het strand wordt bereikt.

De eerste kilometer over het stand komt Dijkslag echt op stoom en loopt hij zijn snelste kilometer, daarna wordt het strand muller en vooral bij het afgaan van het strand heeft Dijkslag het idee stil te staan en de steile weg naar de boulevard is nog net geen Stelvio, maar toch. Jan gaat het iets gemakkelijker af en de laatste kilometers door het centrum van Zandvoort blijft de afstand tussen de beide rivalen gelijk en komen ze beiden moe maar voldaan onder de 48min (wat het doel was) weer op de zeer brede finishstraat van het circuit uit. Van de 6997 deelnemers wordt Dijkslag keurig 102de in 47.06 min en Jan even verdienstelijk 113de in 47.34 min.

Vooral door het weer en het zeer talrijke publiek is het een prachtige (loop)dag geworden. Hoewel het zwaar was, heeft de CircuitRun een prachtig parcours waarbij je geen moment op adem kunt komen, een echte uitdaging!

uitslagen

fotoalbum

site organisatie
Gerrit Dijkslag en Jan Wevers in de gele shirts

Geen opmerkingen: