zaterdag 12 maart 2011

Trainingsloop in Elden

De Bonifatiuskerk in Elden 

Elden een Betuws dorp, dat ten zuiden van het centrum van Arnhem ligt, binnen de wijken van Arnhem-Zuid. In deze omgeving loop ik op deze vrij zonnige zaterdagmiddag mijn duurloop. Eric Beatse, de Kiekjesdief, die daar de weg goed kent heeft mij een korte route gemaild welke ik vandaag zal lopen.

Omdat het mijn beurt is om voor het voetballen van Bram te rijden, start ik mijn duurloopje bij de voetbalvelden van Eldenia. Nadat ik de woonwijk verlaten heb, kom ik bij het hoofdkantoor van de Ohra dat langs de A325 staat. Hier ga ik de dijk op en laat links de witgeschilderde korenmolen "De Hoop" liggen. In de verte doemt het stadion van Vitesse, het GelreDome op en kom ik op een stukje weg dat ik ken van de Bridge to Bridgeloop. Links beneden aan de dijk stop ik even bij de Bonifatiuskerk, dat ook al een witte kleur heeft. Is dat toeval of is het de kleur van Elden?

Op de eerste kruising sla ik voor de waterkolk linksaf en enkele honderden meters later kom ik op het mooiste gedeelte van het parcours, een prachtig pad aan de rand van het Park Westerveld. Via een fietspad loop ik achter de voetbalvelden weer terug naar de ingang van de sportaccommodatie waar ik nog net op tijd ben om het beginsignaal van de wedstrijd te horen. Eric, bedankt voor het sturen van de route.

Klik op de link voor enkele foto's

Gelopen route

Geen opmerkingen: