zondag 23 januari 2011

Rheden 8e Alex Wiegmink Memorialloop

Het gedenkteken van Alex Wiegmink bij de parkeerplaats Bloemers op de Posbank

Op de Posbank bij Rheden is zondag de achtste Alex Memorial Loop gehouden. Er deden 100 a 150 lopers aan mee. De loop is ter nagedachtenis van de vermoorde Alex Wiegmink uit Drempt. Afgelopen donderdag was het acht jaar geleden dat hij werd omgebracht op de Posbank. Een uitgebrande auto met daarin het lichaam van Wiegmink werd later gevonden in het Brabantse Erp. Het misdrijf is nog niet opgelost. Met dit bericht op teletekst van Omroep Gelderland wordt de loop van vandaag in beeld gebracht.

Om klokslag 8.00 uur vertrekken Henk Mengers en ik uit Aalten om voor het eerst aan deze trainingsloop mee te gaan doen. Beide zijn we aan het terugkomen van een blessure en durven het nog niet aan om in dit weekend aan een wedstrijd deel te nemen en dan is deze loop een prachtig alternatief. Doordat het erg rustig op de weg is zijn we ruim op tijd aanwezig en leggen onze meegebrachte korte broek bij het gedenkteken. Hier wordt de naam van Alex meegemaakt en later worden deze broeken door een familielid aangeboden aan het project "Sports Against Crime".

Ik probeer me een beetje een voorstelling te maken van wat er zich op deze plek acht jaar geleden heeft afgespeeld maar je moet er toch niet aan denken dat dit iedere hardloper had kunnen overkomen omdat je net op dat moment op de verkeerde plaats bent. Na een toespraak van Aad Steijlen en een indrukwekkende minuut stilte gaan we op weg voor een mooie tocht van 5, 10 of 15 kilometer over de Posbank. Ik zit nog even te twijfelen welke afstand ik ga lopen maar onderweg besluit ik toch maar voor de langste te gaan.

Achteraf valt het allemaal erg mee en na 11,6 kilometer ben ik terug op de plaats waar we vertrokken zijn. Deze afstand, in een tempo van 5.30 a 6.00 minuten per kilometer, is goed te doen maar meer zit er op dit moment ook nog niet in.

Klik op de link voor enkele foto's

De 75 jarige Aad Steijlen spreekt de groep voor de trainingsloop toe. Hij was vijfmaal marathonkampioen van Nederland en houder van het Nederlands record marathon (2:19:07) van 1967 tot 1974. Ook was hij deelnemer aan de Olympische Marathon in Mexico in 1968

Van korte trainingsbroeken wordt de naam Alex gemaakt.
Samen met Henk Mengers op het uitzichtspunt op de Posbank


Geen opmerkingen: