woensdag 20 februari 2013

In conditie met Dò-In Run

Dò-In Run, vanaf zondag 24 maart 2013

Pak met de Dò-In Run voorjaarscursus Running en Yoga de draad weer op! Het doel van deze organisatie is mensen bewust maken van houding, ademhaling, concentratie en dagelijkse bezigheden gecombineerd met conditieverbetering door middel van hardlopen op efficiënte en blessurevrije wijze.


Jeroen Reintjes is samen met Maria Wijnands de initiatiefnemer. Zij merkten dat  Running en Yoga geweldig bij elkaar passen en hebben hier een combi van gemaakt. In 2009 zijn zij klein gestart, waarna het is uitgegroeid tot een cursusorganisatie die meerdere lichtingen aan het lopen bracht. Ook bedrijven doen mee en zien de voordelen ervan in. 

De voorjaarscursus kent 6 lessen op zondagen, waarbij gewerkt wordt met verschillende thema’s om deelnemers compleet te informeren en progressie te laten boeken. Één thema is de loopanalyse met videocamera om uw looptechniek onder de loep te nemen. Op deze manier ontvangen de deelnemers zeer gerichte en essentiële feedback, waarmee zij hieraan kunnen werken volgens een persoonlijk ontwikkelingsplan. 


Naast de ervaren loper die aan zijn of haar techniek wil schaven, kan de beginner uitstekend uit de voeten, doordat er onderscheid is in niveau. Het beginnersniveau kent een lage instap en is zeer toegankelijk. De ervaring leert dat Dò-In Runners  van bijna niets tot geweldige prestaties komen. Persoonlijke aandacht en zijn voortdurend bezig met techniek is de kracht. Lekker hardlopen kan pas als je techniek efficiënt is. Tijdens het yogagedeelte zorgen ook rompstabiliteitsoefeningen ervoor dat je lichamelijk sterker bent in je krachtcentrum (core), waardoor de kans op blessures minder wordt en je krachtiger kunt hardlopen. Yoga is niet alleen voor vrouwen, mannen hebben er baat bij. Toplopers doen yoga om net het ene verschil te maken, want een betere ademhaling en houding hebben enorme voordelen! Bent u geïnteresseerd?  Opgeven kan via de website.


Voorjaarscursus Dò-In Run

Datum:  v.a. zondag 24 maart (daarna nog 5 zondagen)

Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Locatie: parkeerplaats ’t Peeske te Beek (Uitspanning)
Kosten: cursus: €99,99
Benodigdheden:  Hardloopschoenen in goede staat, sportkleding, bidon water, droge kleding en yogamatje.

Meer informatie: www.doinrun.nl

* Bij deelname vanaf 15 personen. Deelname is op eigen risico.

Geen opmerkingen: