vrijdag 22 februari 2013

Trail by the Sea wordt slijtageslag voor atleten

Zaterdag 23 februari 2013
Voor sommige hardlopers was de eerste editie van de Trail by the Sea niet zwaar genoeg. Reden voor de organisatie om de wedstrijd met een aantal kilometers te verlengen.

Als toetje zijn er ook nog een aantal loodzware beklimmingen, die soms kaarsrecht omhoog lopen, aan het 38 kilometer lange traject langs de Schouwse kust toegevoegd. ,,Op sommige punten zullen de lopers zich met handen en voeten naar boven moeten werken. Er werd zelfs al gesuggereerd om bij een van de steile beklimmingen een touw op te hangen'', vertelt Fer Bouwens van Sportpromotion Zeeland, dat de wedstrijd organiseert.

Tijdens de Trail by the Sea, die zondag plaatsvindt, lopen de vijfhonderd atleten bijna alleen maar over strand, duinen en bospaden. ,,We kregen vorig jaar reacties dat het op sommige stukken te vlak was, daarom hebben we het parkoers op sommige punten aangepast. Het is echt een stuk zwaarder geworden."

Jos den Hollander deelt die mening. De Goesenaar heeft de afgelopen weken regelmatig op het parkoers getraind. "We maakten een soort van verkenningstochten door het gebied, zodat we weten waar de moeilijke stukken liggen. Ik denk dat deze trail nu door de aanpassingen zwaarder is dan de Kustmarathon. Er zit misschien hooguit een kilometer asfalt in. Voor de rest is het veel klimmen en klauteren. Ik verwacht niet dat er veel lopers binnen de 3 uur gaan finishen." (bron)
Het parcours, met een lengte van 38 kilometer

2 opmerkingen:

Geert zei

Henrie Drenthel, Wim Brinkman, Andre Bleumink en Rob Roelofsen veel succes in Renesse. Het lijkt me een hele uitdaging om dit aan te gaan!

Henrie zei

Kanniewachte