zondag 22 september 2013

Ruim 2700 euro opgehaald voor SKB4Gambia in Winterswijk

Ook een aantal atleten van AV Archeus stonden zondag aan  de start in Winterswijk
Al ver voor 9.00 uur was het druk voor de hoofdingang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Wandelaars en trimmers, sportief uitgedost, schreven zich en masse in voor de sponsorloop van 5, 10, 15 of 21 kilometer voor SKB4Gambia. Voor wie dat wilde lag er een prachtig t-shirt klaar met daarop de tekst 'Ik loop voor SKB4Gambia'. Om 9.00 uur gaf directeur Henri Janssen het startsein en gingen de deelnemers op pad. 
Onderweg schonken vrijwilligers van het team SKB4Gambia 2013 limonade of water en was er voor iedereen een krentenbol of een snoepje. Dat alles gesponsord door bedrijven in de regio die de actie een warm hart toedragen. Op de website van skb4gambia staan de sponsoren vermeld.

Al veel geld ingezameld
En na de tocht stonden gezellige zitjes klaar om in bij te komen en konden kinderen zich uitleven op een gigantisch springkussen. Ook aan de inwendige mens was gedacht. Wie trek had, kon een heerlijke kop soep kopen en zijn vermoeide spieren laten masseren door het team van Versgras. Verder verkocht Vita Verde tuinen uit Mechelen verschillende soorten huisgemaakte jam. De opbrengst van zowel de inschrijving als de andere activiteiten komen volledig ten goede aan het project SKB4Gambia. Rond 12.00 uur stond de teller al op zo'n 2.700 euro. En dat zal in de loop van de middag nog wat opgelopen zijn. Zodra de uiteindelijke opbrengst bekend is, laten we dat direct weten.

Met oude barrels naar Gambia
De voertuigen waarmee drie koppels uit het team van Annemieke Kreiter en haar deelnemen aan de Amsterdam-Dakar challenge  trokken veel bekijks. Het team start begin november in Amsterdam en eindigt  in Gambia. Daar worden de voertuigen verkocht en de opbrengst gaat naar het Serrekunda Hospital in Gambia. 

SKB4Gambia leeft!
Dat SKB4Gambia leeft in de Achterhoek bleek ook vandaag weer!  Ongeveer 250 deelnemers, sponsoren en de organisatoren hebben er een onvergetelijke dag van gemaakt! Klik op de link foto's voor een impressie. Meer foto's en verhalen staan binnenkort op www.skb4gambia.nl 

Op de facebook pagina van het SKB staan veel foto's van dit evenement. 
Bekijk hier de finishfoto's en  hier de algemene foto's

Geen opmerkingen: