zaterdag 28 september 2013

Verslag van de 9e Cityrun in Wesel (D)

Katja Demles, Geert Wevers, Björn Demkes en Patrick Ikink
Ava’70 op prijzenjacht

Je kunt het omschrijven als het ‘Oktoberfest’ in het klein. Een Duitse hardloopwedstrijd. Muziek, bier, braadworst, gebak en heel veel volk kenmerkt een plaatselijke hardloopwedstrijd. Voor vijf Ava-atleten reden genoeg om mee te doen aan de Citylauf van Wesel. Geert Wevers, Björn en Katja Demkes, Patrick Ikink en Erwin Wamelink brengen een bezoekje aan onze oosterburen. Bij aankomst krijgen de eerste 750 ingeschreven atleten een shirt van de organisatie. Alleen Erwin vist achter het net. Na afloop van de wedstrijd blijkt hij niet alleen hier met lege handen te staan. 

Vooraf wordt de wedstrijd even doorgenomen. Ook blijkt een klein deel van de Ava-selectie het niet zo nauw te nemen met het betalen van inschrijfgeld. Maar hier gaan we in dit verslag niet verder op in. Zoals gebruikelijk heeft Geert zijn camera weer bij zich. Iedereen wordt minstens drie keer op genante wijze vastgelegd. Vrouw Demkes wordt door de fotograaf tussen een groepje stokoude bejaarden gezet. Een pijnlijk gezicht. Achteraf blijkt dat de ‘oude van dagen ‘ al vijf uur langs de weg zitten te vernikkelen van de kou. Na alle grappen en grollen en een korte warming-up is het hoogtijd om richting de start te gaan.

De start van de wedstrijd is niet om ‘kwart voor fünf’ zoals Katja het in haar beste Duits omschreef, maar een kwartiertje eerder. Een groep jeugdige atleten staat bij de start hinderlijk in de weg. Maar hoe Patrick het ook probeert, hij krijgt geen ruimte van zijn jongere collega’s om vooraan te komen. Geert staat zoals altijd wel vooraan, hetzelfde geldt voor Björn. Na een hectische start waar vooral Erwin en Katja met alle moeite overeind blijven, gaan ruim 430 atleten op jacht naar een goede prestatie. 

Björn is zoals verwacht het snelste Ava-lid. Het tempo zit er direct goed in en de alleskunner houdt deze snelheid zonder problemen vast. Dit resulteert in een geweldige eindtijd van 17.39 minuten. Erwin is bezig aan een goede reeks wedstrijden. Hij wil in Wesel richting de 18 minuten grens. Maar halverwege de wedstrijd is de tank volledig leeg.  Hij komt helemaal gesloopt over de streep na 19.23 minuten. Patrick begint net iets te laat aan zijn jacht op zijn clubgenoot. Hij loopt een solide wedstrijd en voltooid zijn race in 19.28 seconden. Enkele tellen later wordt alweer een Aaltenaar gesignaleerd bij het finishdoek. Geert toont opnieuw zijn goede vorm en knokt zich naar 19.40 minuten. Het mag geen verrassing zijn dat Katja zich weer bij de snelste dames voegt in Wesel. Met haar mooie eindtijd van 20.42 minuten moet zij maar één concurrente voor zich dulden.

Bij het inleveren van de startnummers blijkt de Ava-delegatie volop in de prijzen te zijn gevallen. Vier van de vijf atleten mag zich melden op het podium. Alleen Erwin valt net als bij het uitdelen van de shirtjes buiten de boot. De schlemiel van de dag wordt vierde in zijn leeftijdscategorie. Als een boer met kiespijn is hij enthousiast voor zijn clubgenoten. Hij moet nog met pijn in zijn hart terugdenken aan de opmerking van Geert eerder op de middag. “Je moet je haast schamen als je geen prijs mee naar huis neemt bij Duitse wedstrijden.” 

De maker van deze dodelijke opmerking maakt als eerst de gang naar het podium. Hij wordt tweede bij de mannen boven de 50. De pijlvlugge Björn wordt bij de 35 plussers ook behangen met zilver. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen heeft Ava’70 de beste loper boven de 40 in zijn gelederen. Patrick is het stralende middelpunt bij de mannen en Katja maakt voor de zoveelste keer in haar carrière de gang naar podium om de eerste prijs bij de vrouwen op te halen. Om de dag af te sluiten neemt het vijftal nog een heerlijk Duits broodje braadworst. Dat was in ieder geval het plan. Maar nu vindt niet alleen Erwin maar ook Patrick en het setje Demkes de hond in de pot. Geert neemt met een heel schijnheilig lachje het laatste broodje in ontvangst. Na een zeer geslaagde middag en met een heel goed gevoel keert het kwintet weer huiswaarts 

sportieve groet, Erwin Wamelink
Katja op het bankje, tussen enkele bejaarde mensen uit Wesel
Erwin Wamelink, ondanks prima presteren valt hij net buiten het podium met een vierde plaats

7 opmerkingen:

katja zei

Erwin wat een geweldig verslag weer. Ik lag helemaal in een deuk. Je bent echt geen schlemiel hoor (haha). En Geert is echt heel erg jaaaaaaaa.
Mooi om te lezen.

Geert zei

Dat heb je weer prachtig beschreven Erwin en ik hoop dat je al weer over je dipje heen bent.

Geert zei

Nou nou Katja....

Andre Br. zei

Prachtig!

Jelle zei

dat is een mooie medaier
moet je niet op eten he

Eric Hoogerbrug zei

Weer een geweldig verhaal Erwin! Was een mooie loop zo te zien!

Harro zei

Leuk!