zondag 1 september 2013

Verslag van het Rondje Oude IJsselstreek in Gendringen

Rondje Oude IJsselstreek
Mila Team Atletico'73 pakt winst in Rondje Oude IJsselstreek

Door Benno Stevering

GENDRINGEN – De 31e editie van het Rondje Oude IJsselstreek, een jaarlijkse estafetteloop met acht etappes, georganiseerd door atletiekvereniging Atletico’73 telde een inschrijving van 48 teams. Door middel van het overgeven van een hesje zetten de lopers hun estafette voort. De onderlinge saamhorigheid en sfeer was optimaal. De zege ging naar het Mila Atletico’73 team met een tijd van 3.11.40 uur. De totaaltijden waren iets langzamer dan voorgaande jaren, maar het plezier was er niet minder om. De winst van het team kwam tot stand ondanks het inleveren van strafminuten omdat het Mila team een dame miste. Susan Zweers was de enige dame in het team. Zij nam het hesje over van Felix Helmink. Haar reactie: ‘’Als tweede ging ik van start en het stimuleert om om naar een groep deelnemers voor me toe te lopen. De gedrevenheid bij mijn trainingsgroep van Atletico spreekt me aan en om serieus op tempo te trainen pas ik goed in de groep. Na een blessure van anderhalf jaar doe ik weer triatlons.’’ Het Mila team, geleid door trainster Wilma Bod bestond naast Suzan nog uit Felix Helmink, Pieter Huibers, Jos Slutter, Andries van Ooijen, Ronald van Aalten en Michael Weigand. Wilma Bod gaf aan dat ze trots was op de goede onderlinge samenwerking binnen haar samengestelde team. 


Na de eerste etappe in Silvolde zorgde Ropes & Running 1 voor de snelste tijd. Jochem Bruggink, Nederlands rapste survivalrunner ging hard van start. RTA kwam langszij in de tweede etappe. Ook in de derde etappe en in etappe zes was het survivalteam snel met Joost Velthorst en Henk Krabbenborg. Ze gokten verder op de dames Laura Prinsen en Melanie Hollman. Ze waren bekwaam van hun taak en liepen de nodige gaten dicht. Na bonificaties en aftrek van tijden overall bleek dat ze slechts 27 tellen te kort kwamen voor de eerste plek. Na de herstart bij golfbaan ’t Lohr in Voorst finishte Thijs van Aalten van het RTA Team als eerste op de atletiekbaan, op de voet gevolgd door Marco Rutgers. Het Running team Physique 1 uit Terborg finishte op een uitstekende vierde plek achter het Running Team Achterhoek. 

Commentator Gerard Jansen van Atletico’73: ‘’Deze estafetteloop waarbij er ruim 450 mensen op de been zijn, kent twee herstarts en duurt de gehele dag. Gezien het aantal teams merk je duidelijk dat hardlopen weer sexy is. In 2011 kregen we 32 ploegen aan de start en vorig jaar 45. Met name op de wisselpunten is het sfeervol druk. Het Rondje Oude IJsselstreek leeft als nooit tevoren. De kerkenpaden in de regio worden goed hersteld. Zo ook in Sinderen, waar het vorig jaar wat minder verliep, was het prachtig lopen dit keer. Hardlopen is weer in en zet mensen in beweging. Er is veel aandacht voor atletiek gekomen! Wel vraagt het toenemende verkeer veel discipline van onze veertig vrijwilligers op het parcours. Maar als organisatie vinden wij het erg leuk om dit te mogen organiseren. De Ploeg van de Adjes uit Ulft finishte als laatste team in 4.46.31 uur en ontving de rode lantaarn.

Einduitslag 31e editie Rondje Oude IJsselstreek:

1. Atletico Mila Team (Ulft) 3.11.40 uur,
2. Ropes & Running 1 Team (Dinxperlo) 3.12.07,
3. Running Team Achterhoek (Terborg)  3.20.48,
4. Running team Physique 1 (Terborg)  3.20.48,
5. De Boslopers (Ulft) 3.31.42. 


alle uitslagen

site organisatie

1 opmerking:

Inno Spekschoor zei

Ondanks dat ik al meer dan 20 jaar in Varsseveld woon ben ik afgelopen zondag voor de eerste keer wezen kijken, en heb enkele etappes gefietst!Lijkt me een leuk evenement met een mooi parcours.Zeker het overwegen waard om een keer mee te doen.Maar bij de uitslagen kloppen de afstanden niet die boven de etappetijden staan volgens mij!Op de site van Atletico staan wel de juiste afstanden denk ik. Dat ze dit niet aanpassen!