donderdag 1 januari 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 60

Lisa te Molder
Te Molder showt kerkepaden Zieuwent

Lisa te Molder is nog maar kort lid van Ava’70 en ze heeft zich nu al behoorlijk gemanifesteerd. Overal in de regio kaapt ze de prijzen weg en haar tijden zijn van absolute klasse. Bij de Montferland Run van begin december baart ze opnieuw opzien. Niet alleen haar 9e plaats dwingt respect af, maar ook na het passeren van de eindstreep laat ze van zich horen. De gehele döner kebab van de voorgaande avond wordt op niet mis te verstane wijze op de ’s-Heerenbergse straten gedropt. En ja mensen, daar zijn beelden van.

Als beloning voor haar topseizoen mocht Lisa één van de trainingsloopjes van Geert Wevers organiseren. Ruim dertig deelnemers vullen in de vroege ochtend het riante erf van de Te Moldertjes. Als ook Wim Brinkman en Jaap Oberink eindelijk zijn gearriveerd neemt de gastvrouw de stoet atleten op sleeptouw voor een ronde van pak hem beet 11 kilometer. Ondanks dat er een klein laagje sneeuw ligt, zijn de Zieuwentse kerkepaden goed te belopen. Al slingerend door het Achterhoekse laagland worden de mooiste plekjes aangedaan. Onderweg is er ruimte voor wat ontspanning. Luuk te Brake, de Popie Jopie van de groep, moet per se met zijn, iets groter dan gemiddelde hoofd, op iedere foto. Heel irritant. Ingrid ‘Hugo’ van Zolingen heeft duidelijk nog last van de Foute Bingo van een dag eerder. De helft van de tijd zit ze op de fiets van Joppe Roos. “Joppe wil ook graag een stukje lopen.” Joa Joa dat zal wal Ingrid!

Als huize Te Molder weer in zicht is, flikt Lisa haar medelopers een geintje dat haar niet in dank wordt afgenomen. “We plakken er nog een lusje aan vast”, zegt de kleine blonde diva met een smerig lachje op haar gezicht. Vooral Dirk Vreman, die een dag eerder ook geprofiteerd heeft van de lage bierprijzen in het AvaCafé is not amused. Op z’n Vremans roept hij: “Ik mag toch hopen dat we niet nog zo’n tegenslag te verwerken krijgen". Dit blijkt niet het geval. Als het zonnetje zich voor het eerst laat zien, bereiken de lopers start/finish.

De heer en vrouw des huizes hebben de hele keuken uitgestald met koffie, thee, frisdrank en koeken. De calorieën worden weer in recordtijd aangevuld. Als werkelijk alles is kaalgevreten verlaten de sportievelingen het pand. Voor de licht geestelijk beperkten staat er op 1 januari om 10:00 uur in de ochtend wederom een trainingsloopje op het programma. De ronde biedt de uitgelezen mogelijkheid voor een Nieuwjaarsduik. Erg leuk, maar ik sla een rondje over. 

Lisa bedankt namens iedereen! 
Dirk Vreman, “Ik mag toch hopen dat we niet nog zo’n tegenslag te verwerken krijgen"
Luuk te Brake, de Popie Jopie van de groep

Geen opmerkingen: