vrijdag 9 januari 2015

Vrijwilliger van het jaar 2014

Marco van Rijs met zijn welverdiende prijs
Op de vrijwilligersavond van AVA'70 is bekend gemaakt dat Marco van Rijs vrijwilliger van het jaar 2014 is geworden. Bij de jeugdleden ging deze prijs naar Jerrel Balke. Marco en Jerrel van harte gefeliciteerd met deze eervolle vermelding.

“Vrijwilligers zijn de kurk, waarop de vereniging drijft!

Met die woorden opende voorzitter Dave Posthumus vrijdagavond de vrijwilligersavond van AVA`70. De vereniging kan niet zonder de geweldige inzet van vrijwilligers en de preses roemde de inzet en het enthousiasme van dit grote peloton leden. Het afgelopen jaar zette AVA`70 zich nadrukkelijk op de kaart met tal van activiteiten en dat is alleen maar mogelijk dankzij de inbreng van vrijwilligers op allerlei terreinen. De beloning volgde vrijdagavond in de vorm van een feestavond.

De organisatie had de zaak groots aangepakt. Zo was er live-muziek van het duo “voor bij de borrel” en de muzikanten zorgden vanaf het begin voor een uitstekende sfeer. Na de eerste set werden de vrijwilligers van het jaar 2014 benoemd en dit was een noviteit, want nooit eerder vond er een dergelijke uitreiking plaats. Bij de Senioren ging de titel naar Marco van Rijs en bij de jeugd was het Jerrel Balke, die met de eer ging strijken. Het tweetal ontving een officieus vrijwilligersdiploma en een award voor hun enorme inzet voor AVA`70 in 2014. Het applaus van het publiek in de zaal maakte duidelijk, dat deze benoeming breed gedragen werd. Intussen kregen de aanwezige vrijwilligers met enige regelmaat hapjes voorgeschoteld uit de Italiaanse keuken. De muzikanten deden er nog een schepje bovenop en de sfeer groeide en groeide. Jonge en oud vermaakte zich uitstekend in het bomvolle clubhuis. 

Of het een toevalligheid was, of een samenloop van omstandigheden… het zal nooit helemaal duidelijk worden, maar toen Honza Valente, van collega-vereniging Archeus uit Winterswijk de dampende arena binnenkwam, werd er direct een polonaise ingezet. De sympathieke techniektrainer, die goede, zeg maar gerust uitstekende contacten heeft binnen AVA`70, nam een hapje pizza, dronk een slok en liep joviaal in de lange sliert AVA-janen zijn rondje mee. De toon voor de rest van de avond was daarmee gelijk gezet. De dansvloer werd telkens iets vergroot en ook op deze discipline heeft AVA`70 een paar hele beste toppers in huis. De eerste kledingstukken gingen inmiddels ook uit en zoals het hoort, gaven de aanwezige trainers het goede voorbeeld. Met name de nestor van het gezelschap had het behoorlijk op de heupen en het zou zomaar kunnen zijn, dat dit gezwier voor hem een lange nasleep krijgt. Stoppen op het hoogtepunt is een nobel streven, maar even na twaalf uur kwam er uiterst gedisciplineerd een einde aan een geweldige vrijwilligersavond. De schoonmaakploeg kreeg spontaan razendsnel vorm en in no-time werd het clubhuis gepoetst en geveegd, gedweild en geschrobd.

De organisatie heeft de aanwezige vrijwilligers van AVA`70 getrakteerd op een prachtig feest en dat hebben ze allemaal ook dubbel en dwars verdiend! (bron: site AVA'70)
Jerrel Balke

Geen opmerkingen: