zondag 25 januari 2015

Verslag van de 2e Winterbosloop in Beek

Jos Sasse
Huizinga verstevigt eerste plek bosloopcompetitie Beek

Door Benno Stevering

BEEK – Jorik Huizinga uit Doetinchem verstevigde met zijn zege zondagochtend de eerste plek in het bosloopklassement van de Stichting Omloop Beek. Huizinga won de tien kilometer in een tijd van 39.19 minuten. Van start tot finish duldde hij geen tegenstand en was dan ook de enige die een tijd onder de veertig minuten wist te realiseren. Wel voelde hij met name in de tweede ronde de hete adem van Jos Sasse uit Harreveld dichterbij komen. De omstandigheden waren zwaar en voor je het weet lag een blessure op de loer. Vier maal moest de pittige heuvel bedwongen worden in Beek. Winnaar Huizinga na afloop: ’’Ik liep 1 minuut langzamer dan vorige week. En dat was ook realistisch gezien de koude en gladde weersomstandigheden. Het  was vooral in de bochten goed uitkijken. Met een beetje redelijk noppenprofiel kon je nog aardig uit de voeten komen. Ik denk als Jos een andere schoenkeuze had genomen dat ik het moeilijker gehad zou hebben.  Ik heb mijn krachten redelijk goed verdeeld. De strijd voorin het veld was dit keer wat venijniger dan vorige week. Jos kwam uiteindelijk toch wat dichterbij halverwege. Ik ben redelijk rustig begonnen. In de laatste ronde merkte ik dat het gladder werd vanwege de dooi. Volgende week zal ik ook de tien kilometer nog lopen. Het wordt rekenen of ik genoeg voorsprong heb om wat toe te laten op deze afstand. Uiteindelijk tellen de twee snelste tijden. In de aanloop naar de Rotterdam marathon zal ik mijn kilometers op moeten voeren. Ik wil daar rond de drie uur gaan lopen. Ik vind cross fijner dan op straat lopen. Het is een prettig gevoel dat ik de intervaltraining weer heb opgepakt. Volgende week zullen we zien of ik de beste papieren behoud!’’ Sasse liep naar een tweede plek van 40.15 minuten. Marco Rutgers uit Doetinchem werkte zich naar voren en pakte de derde plek met 40.55 minuten. Vorige week was hij nog sneller dan Sasse maar was wat grieperig geweest en twijfelde vooraf aan deelname. Op enige afstand was het triatleet Wim van Hilst uit Steenderen die met 41.15 minuten de vierde plek opeiste. 

Wendy Sasse uit Harreveld, vorige week nog tweede achter Lisa te Molderuit Zieuwent won dit keer bij de vrouwen voor triatlete Grada Boschker uit Zelhem in 44.29 minuten. Hiermee noteerde Sasse in het damesveld nagenoeg dezelfde tijd als vorige week. Marathonloopster Aukje van Egteren uit Zelhem nestelde zich ook weer goed voorin met 46.09 minuten. 

De winnaar op de vijf kilometer van vorige week, Wouter Gijsberts uit Gaanderen liet dit keer verstek gaan. De vijf kilometer werd nu een prooi voor de zelfverzekerd en krachtig lopende  Frank Reintjes uit Zevenaar. Hij noteerde 17.38 minuten. De vijftig plusser, lid van het vermaarde Craftteam, leverde een eenzame strijd aan kop tegen de elementen. Niemand kon bij hem in de buurt komen. Ook op de tien kilometer onlangs in Pannerden liet Reintjes al zien dat hij in goede vorm verkeerde. Nick Assinck uit Groenlo die lange tijd op de derde plek liep viel uit. De kaakoperatie was te recent  geleden. Hij voelde zich sterk, maar in de tweede ronde speelden zijn hoofdpijn maar ook de kuiten op en moest hij bakzeil halen. Thijs van Aalten uit Doetinchem pakte de tweede plek in 17.50 minuten voor Luuk Nusselder uit Hummelo die 18.05 minuten noteerde. Parcoursrecordhouder Dennis Weijers pakte tevreden een vierde klassering. Hij liep in 2008 een tijd van 15.13 minuten. Ook op de tien kilometer bleef zijn record van 32.07 minuten intact. 

Bij de vrouwen ging de zege naar Sophie van der Most uit Duiven met een tijd 20 minuten. De tweede aflevering in het kader van de Beekse bosloopcompetitie werd georganiseerd door de Stichting Omloop Beek. In de persoon van Jeffrey Duis was t Rode Kruis vertegenwoordigd voor EHBO handelingen. De loop trok ruim tweehonderd lopers.

Geen opmerkingen: