zondag 18 januari 2015

Recordaantal van 40.000 lopers verwacht op het jubileumfeest van de 35ste Marathon Rotterdam

Rotterdam 2009
Meer lopers dan ooit kunnen het bruisende feest meebeleven van de 35ste Marathon Rotterdam. Op zaterdag 11 en zondag 12 april 2015 worden op de diverse afstanden in totaal 40.000 deelnemers verwacht. En zelfs met dat recordaantal kan het nog dringen worden voor een startbewijs.

Run op startnummers
Net als bij onze eerdere jubileummarathons het geval was, wordt een run op startnummers verwacht. Om de kwaliteit van het evenement te waarborgen, is op elk onderdeel een limiet aan het aantal lopers gesteld. Bij de marathon is dat 15.000 individuele deelnemers en 4.000 deelnemers aan de Business Estafette en de Business Duo marathon. Zodra die grens is bereikt, sluit de inschrijving die vandaag is geopend.

NK en ¼ Marathon Rotterdam
De Marathon Rotterdam geldt in zijn jubileumjaar ook als NK. Bijzonder is bovendien de ¼ Marathon Rotterdam, die in de plaats komt van de 10 km Loop en een nieuw, schitterend parcours kent en een nieuwe startlocatie. De start is op de Blaak, bij de markante kubuswoningen, nabij de nieuwe Markthal. Van de maximaal 11.000 deelnemers wordt, behalve de eindtijd, de exacte 10 km-tijd geregistreerd. De finish van de ¼ marathon is vanzelfsprekend op de Coolsingel.

Start 10.00 uur
De starttijd van de jubileummarathon is met een half uur vervroegd naar 10.00 uur. Dat vergroot de kans op gunstige (weers)omstandigheden voor de lopers. Ook de ¼ marathon start om 10.00 uur vanaf de Blaak.

Startgolven
Bij de Marathon Rotterdam is het aantal startgolven vergroot van twee naar drie. Op die manier wordt een betere doorstroming gestimuleerd. Bij de ¼ Marathon Rotterdam, die vrijwel tegelijkertijd begint, zijn er twee startgolven.

Nog sneller parcours
Door enkele aanpassingen (minder bochten) is het parcours nog aantrekkelijker en sneller geworden. Dat is belangrijk voor een snelle race van de toplopers, maar ook goed om te weten voor deelnemers die hun persoonlijk record in Rotterdam willen aanscherpen.

Kids Runs en AD Mini Marathon
Op de dag voor de Marathon Rotterdam worden voor de vijfde keer de populaire Kids Runs gehouden. Bovendien is er dan opnieuw de al even succesrijke AD Mini Marathon. Op zaterdag 11 april 2015 gaan in totaal 10.000 lopers van start op de Coolsingel, waar iedereen twee dagen lang de unieke marathonsfeer kan opsnuiven.

Toppers
Vanzelfsprekend werkt de organisatie aan de samenstelling van een sterk veld van topatleten. De Marathon Rotterdam is, vanwege zijn uitstekende organisatie en altijd sterke deelnemersveld, het IAAF Gold Label verleend. Internationaal staat ‘Rotterdam’ bekend als een van de snelste en beste marathons. Op de Coolsingel zijn drie wereldrecords gevestigd en wordt geregeld de beste wereldseizoentijd gelopen.

Goede doel
Het goede doel van de Marathon Rotterdam en de ¼ Marathon Rotterdam is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zij is in Nederland de stichting die zich inzet voor de preventie en overleving van kanker door middel van gezonde voeding en leefstijl. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stuurt, stimuleert en financiert innovatief en vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek wereldwijd, en helpt mensen keuzes te maken in hun leefstijl die het risico op kanker kunnen verlagen. Deelnemers kunnen bij inschrijving een donatie doen en/of hun loop laten sponsoren via www.inactietegenkanker.nl

Jubileumactiviteiten
Geen jubileum zonder speciale activiteiten. Binnenkort zullen ze gefaseerd worden bekendgemaakt.

Het programma van de 35ste Marathon Rotterdam
Zaterdag 11 april 2015
14.30 uur Kids Run over 1 kilometer (7-12 jaar).
15.00 uur Kids Run over 2,5 kilometer (10-15 jaar).
15.15 uur AD Mini Marathon Rotterdam (4,2 kilometer).

Zondag 12 april 2015
10.00 uur Start 35ste Marathon Rotterdam (42,195 km) op de Coolsingel.
10.00 uur Start ¼ Marathon Rotterdam (10,5 km) op de Blaak.

Like2Run merkfilosofie

De Marathon Rotterdam wordt georganiseerd op basis van de Like2Run filosofie. Deze filosofie zorgt ervoor dat de Marathon Rotterdam, de CPC Loop Den Haag, de Ladiesrun Rotterdam, de Vredesloop Den Haag en de DSW Bruggenloop Rotterdam met elkaar verbonden zijn en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van professionele evenementenorganisatie. (persbericht)

Geen opmerkingen: