donderdag 15 september 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 145

Victors Fruit Runningteam heeft Wamelink per direct op straat geschopt
Duurland grijpt zijn kans om mij te lozen

Het noodlot heeft toegeslagen, het Victors Fruit Runningteam heeft mij per direct op straat geschopt. Al mijn taken binnen het team zijn ondergebracht bij anderen. Volgens Duurland was mijn wanprestatie bij de Kramp Run de spreekwoordelijke druppel. “Je moet het niet persoonlijk opvatten maar het is een logisch gevolg van het teleurstellende resultaat.” Ik denk dat het anders ligt. Naar mijn mening wilde Victor mij al veel langer wippen en was dit het uitgelezen moment om mij de zak te geven.

Ik ga hier geen zielige verhalen ophangen, daar sta ik boven. Ik ben niemand verantwoording schuldig maar ik begrijp best dat mijn prestatie van afgelopen zaterdag enkele vraagtekens oproept. Mijn ontzaggelijke offday was fataal voor het teamresultaat en heeft ons uiteindelijk zelfs de kop gekost, een tweede plaats is immers verlies. Dat wil niet zeggen dat ik medeverantwoordelijk ben voor de behaalde successen van het team. Ik was een gevierd atleet en ik genoot veel aanzien binnen en buiten het team. Duurland had hier zichtbaar moeite mee, hij voelde zich bedreigd door mijn aanwezigheid.

Het is niet mijn bedoeling om Victor Duurland hier publiekelijk zwart te maken, maar de waarheid mag wel een keer boven tafel komen. Duurland leidt zijn bedrijf als de reïncarnatie van Jozef Stalin. Als tiran duldt hij geen tegenspraak. Hij is op zoek naar buikspreekpoppen die doen wat hij wil en zegt. Het liefst heeft hij alleen karakterloze minkukels en stoethaspels zonder ruggengraat binnen zijn gelederen. Er is geen ruimte voor dwarse dissidenten zoals ik. Het is not done om je nek uit te steken of om een kleurrijke en messcherpe mening te geven, ik durf het woord fascisme nog net niet in de mond te nemen…..

Tot de Kramp Run kon hij het niet rechtvaardigen om mij op straat te flikkeren, dit zou tot veel onrust binnen de ploeg hebben geleid. Echter, na mijn zeperd in Varsseveld, kon hij mij zonder problemen over boord gooien. Duurland, uitgekookt en doortrapt als hij is, heeft dit vuile spelletje uitstekend gespeeld. 

Zoals een wereldberoemd filosoof ooit zei: “Ieder nadeel heb zijn voordeel.” Ik ben weer een vrij man! Voor de Kramp Run van 2017 ben ik weer beschikbaar. Toegegeven: met mijn tijd van 22.57 minuten was ik 4.31 minuten langzamer dan vorig jaar en dit heeft mijn positie op de arbeidsmarkt niet versterkt, maar dit was een incident, neem dat maar van mij aan. Dus ben jij geïnteresseerd in een flamboyante, kleurrijke en loyale werknemer, met zo nu en dan een sportieve uitschieter, mail dan je motivatie naar werklozesubtopper@uwv.nl

3 opmerkingen:

Andre Bleumink zei

Zou Victor nu last hebben van keuzestress? Hij moet iemand kiezen die sneller is... ;-) Of je moet je revancheren met een sublieme serie Boekeldercrosslopen

theo stronks zei

Je krijgt al snel een herkansing Erwin,volgende week in de zorgmarathon,daar durven ze je niet zo maar aan de kant te zetten.
Het doet mij pijn dat iemand met een geweldige staat van dienst zonder blikken of blozen aan de kant wordt gezet.Ook voor Duurland zullen de druiven volgend jaar (z)duur zijn.

Roy Ebbers zei

Erwin, kom op zeg, wees open en eerlijk. Malafide spelletjes spelen we immers al genoeg in de sportwereld. Je hebt deze nietszeggende wedstrijd {alleen die naam al} die leidt door een deprimerende fabriekshal {de muziek verbloemt veel, zo niet alles} gebruikt als voorbereiding op volgende week. Dan beklimmen we immers {opnieuw} het podium op een plek waar meerderen grootgebracht zijn; 'Papendal', het 'Walhalla' van de Nederlandse topsport.

Erwin, 'You'll never walk alone'.

Roy Ebbers, je teamgenoot.