zaterdag 10 september 2016

Varsseveld 6e Kramp Run 5 km - 20,23 min - 63e plaats

Mooi groepje met op kop clubgenoot Mark Geesink 

Voor de 6e keer wordt dit jaar de Kramp Run georganiseerd en ik heb alle edities aan de start gestaan. De tijden die ik gelopen heb variëren van 19,32 tot 20,14 minuten en alles waar daar tussen in zit. Ook deze keer wil ik proberen om in deze marge te finishen maar dat zal met de erg zomerse temperaturen moeilijk worden. Na overdag gewerkt te hebben gaan we met een groepje van 8 personeelsleden en cliënten van Estinea mee doen aan de Kramp Run. Enkele cliënten van onze zorginstelling zijn van de week ook al druk bezig geweest om de goodiebags voor meer dan 1000 deelnemers samen te stellen, leuk dat dit zo van beide kanten goed werkt.

We verzamelen ons op mijn werklocatie, krijgen de startnummers en een consumptiebon uitgereikt, maken een teamfoto en wandelen daarna naar de start toe. Rond de kerk in het centrum van Varsseveld is het ieder jaar een erg gezellige boel en doen er weer veel bekenden aan de wedstrijd mee. Een kwartier voor de start wandel ik eens rustig het startvak binnen waar de business teams van Volvo Harrie Arendsen en Victor's Fruit Running Team zich al vooraan opgesteld hebben. Wie zal er dit jaar met de eerste plaats van door gaan?

Het startschot klinkt en we lopen in de richting van de Svedex- en Kramp hal. Ik vind het altijd mooi om hier doorheen te lopen. Van een felle zon en zomerse omstandigheden naar een donkere en heerlijk koele hal. Net na de 2e kilometer kom ik Erwin Wamelink al achterop, die het erg moeilijk heeft. In goede doen loopt hij mij toch ruim anderhalve minuut er uit op een vijf kilometer. De eerste ronde kom ik door in 10,11 minuten en ik zit redelijk goed in de wedstrijd.

Over de tweede ronde doe ik één seconde langer, al moet ik zeggen dat deze ongeveer 100 meter korter is. Het wordt steeds dorstiger om te lopen maar de drankkraam staat, na de Kramp hal, toch wel erg naar rechts opgesteld waardoor je voor je gevoel haast om moet lopen om wat te kunnen drinken. Dan maar geen water en over anderhalve kilometer ben ik er ook al, iets wat iedereen bij mij in de buurt lijkt te denken. Ongeveer driehonderd meter voor de finish haal ik een cliënt in, die nog aan zijn eerste ronde bezig is. 

Na de finish wandel ik door naar het Svedex terrein en hier komt hij mij achterop. Gezamenlijk lopen we de laatste kilometers naar de finish toe, waar we als laatste over de streep gaan. Ik heb respect voor hem, want puur op karakter redt hij het ook dit jaar weer en is daar net als ik erg trots op. Mee doen is tenslotte ook belangrijker dan winnen!

Geen opmerkingen: