zondag 4 september 2016

Grols talent Ibrahim Abdi Ali loopt naar zilver in Gladbeck

De 15 jarige Ibrahim Abdi Ali
Ibrahim Abdi Ali, 15 jaar oud en momenteel Groenlo's meest talentvolle atleet, heeft deelgenomen aan de internationale (jeugd)-atletiekkampioenschappen in het Duitse Gladbeck. Ibrahim verdiende deze startplaats op basis van een gewonnen bronzen plak op de 800 meter tijdens de Nationale C-Spelen in Amsterdam dit jaar. Een veelbelovende atleet met de potentie een absolute topper te worden op de atletiekbaan. Hij behoort inmiddels bij de top-5 op de 800, 1500 en 3000 meter van de nationale ranglijst C-jeugd. Een vriendelijke en enorm gedreven jongen met een Somalische nationaliteit. Het is bewonderenswaardig te zien hoe hij met zijn passie en tomeloze inzet progressie boekt op de diverse loopafstanden.

Zijn talent kwam al snel boven drijven toen hij zich in 2014 aanmeldde bij de Lopersvereniging Groenlo. Tijdens een verenigings-looptest enkele maanden later gaf hij blijk van zijn bovengemiddelde kwaliteiten op loopgebied. Eén van de trainers binnen de LVG had al snel door dat zo'n talent ondergebracht moest worden bij een bevriende toptrainer en stelde hem tijdens de Kanonsloop voor aan Herman IJzerman uit Ruurlo. Herman, gediplomeerd toptrainer binnen de Nederlandse Atletiekunie, nam Ibrahim op in zijn HRTT-topteam van Hanzesport Zutphen en begeleidt hem nu bijna 2 jaar naar succesvolle prestaties. Herman begeleidt Ibrahim niet alleen op sportief gebied maar helpt hem ook op sociaal en maatschappelijk vlak, de basis voor Ibrahim die zeker niet uit het oog verloren wordt.

Elke dinsdag- en donderdagavond traint Ibrahim op de atletiekbaan in Zutphen en elke zaterdagochtend is hij voor een stevige heuveltraining op de Lochemse Berg te vinden. Daarnaast loopt hij zijn duurlopen in de omgeving van Groenlo. Weer of geen weer, Ibrahim bezoekt zijn trainingen trouw. "Hij heeft nog geen training overgeslagen," aldus Herman. De baantrainingen bezoekt hij middels het openbare vervoer en op de zaterdagochtend kan hij meerijden met hardlopers uit Groenlo. Voor de 15-jarige Ibrahim betekent dit: op zijn fiets naar Lievelde, de trein naar Zutphen en hij loopt vervolgens 15 minuten naar de atletiekbaan waar hij zijn training afwerkt onder begeleiding van Herman. Daarna gaat de reis weer terug en is hij laat op de avond pas weer thuis. Ibrahim's grote voorbeeld is de Somalische hardloper Mo Farah, die zowel op de Olympische Spelen in 2012 in Londen als dit jaar in Brazilië de 5000 en 10.000 meter won. (bron)

Geen opmerkingen: