vrijdag 31 maart 2017

AVA'70 in Londen - vrijdag

De groep Avajanen, voor vertrek naar Londen!
Atletiekvereniging AVA'70 uit Aalten gaat met 23 atleten uit de A en B groep, van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april, naar Londen. Op deze site wordt iedere dag een verslag van hun sportieve belevenissen weer gegeven. Een uitgebreid verslag volgt als we weer in Aalten zijn.

Londen, here we come!

Vrijdag 31 maart 2017, 12.00 uur

Na maandenlange voorpret is het eindelijk zover: we gaan naar Londen! Mijn gewaardeerde collega-columnist Erwin heeft al mooi beschreven hoe de voorbereiding op deze trip door een ieder compleet anders wordt beleefd. We verzamelen ons bij het clubgebouw, ’t is prachtig weer, en de stemming zit er goed in. Een soort schoolreisjesgevoel hangt er in de lucht. Ondanks alle voorpret zijn we echter met onze gedachten ook bij Denise; ze kan helaas niet mee door het plotseling overlijden van haar moeder. We wensen haar allemaal sterkte toe middels een kaart die Geert mee heeft genomen. Marco van Rijs verrast ons met nog een emotioneel moment: hij brengt zijn Ingrid een fotootje van hemzelf in een lief lijstje, voor op het nachtkastje…Ah liehief!

Om 12.30 uur komt de bus, geven onze dierbaren een knuffel en gaar richting Keulen. Vandaaruit vliegen we naar Londen, vliegveld Stansed heb ik me laten vertellen. Met de bus komen we in de file en reisleider Patrick Weijers trekt al wat wit weg. Gelukkig komen we ruim op tijd. Op het vliegveld blijken de wereldreizigers Patrick en Sabien Ikink half Barlo in de koffer gestopt te hebben: 3 felblauwe koffers moeten persé mee. Uiteraard worden ze eruit gepikt om eens uitgebreid gefouilleerd te worden; Sabien vindt  heerlijk. Ze gaat vaker vliegen vertrouwt ze me toe. Patrick fouilleert haar de laatste jaren niet zo vaak meer… Bij het inchecken zit een beeldschone dame achter de balie. Ze stempelt alle tickets af. Op mijn ticket heeft ze haar 06 nummer geschreven. Ik weet niet wat ik er mee moet. Iemand interesse?

Het vliegen is prachtig; mooi helder weer en we kunnen mooi naar buiten kijken. Van het reisgezelschap vliegen er 3 voor het eerst, Patrick en Sabien, en ik. Mooi werk! Als we in Londen komen leidt Patrick W ons feilloos door de wereldstad. Hij kent hem als zijn achterzak. Metro in, metro uit. Intussen let Geert W voortdurend op of alle schaapjes wel meekomen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de organisatie heeft het allemaal prachtig geregeld. In het hotel worden de kamers verdeeld en we hebben ongeveer een kwartier de tijd om ons hardloopkloffie aan te trekken. Er moet namelijk wel gerend worden. Anders raken we van slag! Patrick W heeft een mooi rondje door The Regent's park bedacht, een rondje om de Londense Zoo. We lopen allemaal in een felgeel shirt van Björn Weier. Dus overal worden we gevolgd door verbaasde en vrolijke blikken. Vriendelijk volk, die Londonaren…

Terug in het hotel gauw onder de douche om vervolgens een hapje te gaan eten. We komen bij een gezellige pub waar het goed toeven is. Het is inmiddels al een uur of 8 en de magen knorren. Ook worden er al verleidelijke blikken naar de tap geworpen! Na een fijne maaltijd en goed samenzijn treedt her en der de gaperitus op en we besluiten om het niet te laat te maken. Björn Demkes en Erwin W pakken nog een afzakkertje in een naast  gelegen pub. Als een soort Joeri van Gelders komen ze die in de nacht, met veel kabaal, drank en vrouwen, het hotel binnen. Om vervolgens een dag later als snelste Avajanen over de meet te komen…

Maar daarover later meer!

Greetings, Rinke

1 opmerking:

Dirk zei

Klinkt goed, was graag meegegaan.
De volgende keer ben ik erbij. (Als dat mag uiteraard)