zondag 9 april 2017

Verslag van de 41e Marathon van Parijs

Zondagmorgen 9 april om 4.15 uur gaat mijn wekker in Parijs. Het is de dag van de marathon in Parijs 2017. Ik probeer wat te eten en drinken en daarna voorbereiden op de marathon. Om half 7 vertrek ik met de metro naar de start op Avenue des Champs-Élysées. Om 8.13 uur klinkt het startschot voor de handbikers en om 8.20 uur voor de marathonlopers. Marathon Parijs 2017 is begonnen! We lopen richting het “Louvre”. Na ca. 7 kilometer zie ik op een bord dat de temperatuur in de schaduw al 15 graden aan geeft en in de zon is het nog veel warmer. 

Vanaf 10 kilometer tot 18 kilometer lopen we door het “Bois de Vincennes” maar de bomen in het park hebben nog niet voldoende bladeren, dus helaas niet veel schaduw. Bij de drankposten kun je flesjes water krijgen. Ik vind dit wel prettig, want dan kun je het flesje in de hand meenemen en tussendoor blijven drinken.  Na 22 kilometer lopen we richting de Seine en bij 24 kilometer komen we voorbij de “Notre Dame”. Daarna lopen wij door een lange tunnel van ca. 1 kilometer, dit is wel even omschakelen van zonlicht naar het donker en weer naar zonlicht. Er volgen nog een aantal tunnels maar die zijn gelukkig niet zo lang. 

En dan in de verte zie ik de Eifeltoren. Dat is wel heel bijzonder om daar tijdens de marathon langs te lopen. Wij zijn dan bij 29 kilometer en mijn vriendin Joyce, die met mij mee is naar Parijs zal bij 30 kilometer staan. Gelukkig zie ik haar ook bij 30 kilometer. Nu nog ruim 12 kilometer en het wordt steeds warmer en zwaarder. Maar er is zoveel publiek die alle lopers aanmoedigen, echt geweldig! Het laatste stuk loopt door “Bois de Boulogne” en dan richting Avenue Foch waar de finish is. Met de “Arc de Triomphe” in het zicht probeer ik het laatste stuk nog te versnellen en….gefinisht in 3.54.18. Het was een mooie maar zeer warme marathon met een goede organisatie en enthousiast publiek. Marathon Parijs 2017 mijn 3e marathon!

Carla Hoornenborg 

Geen opmerkingen: