zaterdag 8 april 2017

Warme en zonnige Marathon Rotterdam

Succes Lisa en Gijs!
De 37ste editie van de Marathon van Rotterdam zal warm verlopen. Voor toeschouwers wordt het fantastisch lenteweer met zon en maxima van 20 graden in de binnenstad. Lopers moeten zich aanpassen aan het warme weer, door zich niet te warm te kleden en extra water te drinken. Zaterdag wordt overigens ook al een prima lentedag!

Tijdens de start van de marathon om 10:00 uur is het een graad of 13. Er staat dan een zwakke zuidelijke wind. De uren daarna loopt de temperatuur op om halverwege de middag uit te komen rond een graad of 20 in de binnenstad. De wind draait naar het zuidwesten en wordt dan matig, windkracht 3. De wind kan voor wat verkoeling zorgen, maar tussen de gebouwen in zal het in de volle zon behoorlijk warm zijn voor de hardlopers. Voldoende drinken en niet te warm kleden is het devies. Snelle lopers zijn voor de warmte binnen. 

Gelukkig wordt het niet zo warm als in 2007. Toen werd de marathon halverwege de middag stilgelegd, omdat tientallen marathonlopers onwel werden door de hitte. Het werd toen op het vliegveld van Rotterdam 27,1 graden. Nooit was het warmer in april in Rotterdam dan op deze 15 april 2007. In de binnenstad was het toen nog enkele graden warmer.

1 opmerking:

Gerdie Duenk zei

Niek KleinHesselink en Anna ook veel succes