zondag 2 juni 2019

5e plaats F45 Cindy Brusse op EK Triathlon in Weert

Cindy Brusse
Vandaag het EK olympische afstand triatlon te Weert!

De omstandigheden waren heerlijk en ik hoopte dat het een topdag zou worden. Wel had ik wat twijfel, want na een goede combinatietraining vorige week zondag (100 fietsen en 5 kilometer lopen in een voor wat leek een makkelijk tempo van 4.38 min/km (gevoel easy en hartslag 147) had ik de hele week last van zere benen. De afgelopen 2 looptrainingen was ik dan ook niet vooruit te branden. Echter meestal is het toch wel weer op tijd in orde. En vanochtend waren de eerste tekenen na het uit bed stappen prima!

Om 9.45 ging ik met de groep witte badmutsen van de Female 45-49 van start voor 1500 meter zwemmen. Tot aan de eerste boei ging t voorspoedig, maar na de eerste 400 meter moest ik t tempo toch wat laten zakken en ging van plek 1 naar 4. De wissel ging voorspoedig en begon op mij hele fijne TREKfiets aan de 40 kilometer fietsen. Dat fietsen ging in de training niet zo goed de afgelopen weken en hoopte dat ik vandaag mijn dag wel zou hebben. En dat was zo, het fietsen ging heerlijk en de snelheid was gemiddeld 35.4 km/u. Voor mij is alles boven de 35.0km/u goed, dus ik was helemaal blij!

Maar toen kwam het lopen.... In de eerste 2 kilometer voelde ik al dat het helemaal niet soepel ging en de zere benen van afgelopen week waren er weer, oh nee! Dat had ik niet verwacht na een goed fietsonderdeel. Ik hoopte nog dat in de loop van de race de benen bij zouden trekken, maar dat deden ze niet. Het tempo ging niet omhoog en de hartslag ook niet. Uiteindelijk liep ik de 10 kilometer minstens 3 minuten trager (47 min, auw) dan anders (tempo 4.40/km)maar heb de finish wel weten te bereiken. Ik werd 5e F45 op 2 minuten van de 3e. Ik hoop dat over 2 weken de benen weer normaal doen tijdens de triatlon van Bocholt!

Geen opmerkingen: