maandag 10 juni 2019

Verslag van de 12e Pinksterloop in Dinxperlo

Bijna 50 personen, inclusief de drie mee fietsers
Pinksterloop familie Kroesen

Een grote groep Ava leden en sympathisanten stonden op deze mooie tweede Pinksterdag om 9.15 uur  klaar met de fiets bij molenwerken Vaags. Starten maar op de stalen ros naar huize Kroesen in Dinxperlo. Onderweg werden we door toeterende auto’s ingehaald op weg naar het zelfde doel. Rond 50 lopers en een paar meefietsers hadden zich verzameld. Peter Kroesen had een prachtige route uitgezet met verschillende afstanden. Na een mooie groepsfoto in de prachtige tuin zette de groep zich in beweging. Na een aantal kilometers richting Breedenbroek werd de groep gesplitst. Niet iedereen ging voor dezelfde uitdaging en mooi dat er groepjes gemaakt konden worden zodat er voor een ieder een passend groepje was.

Prachtige paden rondom Dinxperlo, Breedenbroek en langs de Duitse grens. De meesten hadden nog nooit hier gelopen en genoten volop van de mooie omgeving en vergezichten.
Na ongeveer 10 kilometer werd de groep voor de tweede keer gesplitst voor de 11 en 14 kilometer. De laatste groep kwam nog over het survival terrein in de Heurne. De sproeiers stonden daar aan wat heerlijk verfrissend was. En eindelijk daar waren we weer bij huize Kroesen waar  we in een waar walhalla  terecht kwamen van lekkere drankjes en overheerlijke broodjes. Je kon wel zien dat Peter en zijn vrouw en verdere familie helemaal thuis zijn in deze delicatessenbranche! Wat werden we verwend! Echt top geregeld en zo gastvrij! Toen iedereen in de tuin bijgekomen was en de inwendige mens versterkt gingen we weer richting Aalten. Onze stalen rossen stonden trouw op ons te wachten om weer aangetrapt te worden. Wat een prachtige Pinkstermorgen!!

Een enthousiaste loper die volop heeft  genoten!!

Geen opmerkingen: