woensdag 12 juni 2019

Bredevoort 4e Grachtenloop 5 kilometer - 21.44 min - 4e plaats M50

Na de wedstrijd, met Dirk-Jan Robbe en Theo Stronks
Op dit moment heb ik wat minder tijd, de trainingen zijn daardoor gehalveerd en met weinig verwachtingen stap ik deze avond op de fiets naar Bredevoort. Ik heb nog even naar mijn tijd (22.11 minuten) van vorig jaar gekeken en ik schat mezelf vanavond in op zo'n 22.30 a 23 minuten, dat betekent de kilometers in gemiddeld ruim 4.30 minuten. Het is een heerlijke zomeravond en als ik het boekenstadje aankom is het al vrij druk. Ik parkeer mijn fiets bij de plaatselijke voetbalvereniging en haal mijn startnummer op. Ik loop met enkele anderen in de richting van de Slingeplas en via het Stadsbroek en het voetbalveld komen we weer in het start- en finishgebied.

Om klokslag 19.45 uur vertrekken de lopers van de 5 en 10 kilometer. Zoals de laatste tijd wel vaker heb ik me weer voorgenomen om rustig te starten maar gaat de eerste kilometer net boven de 4 minuten. Gerrit Ormel loopt net voor me en ik loop enkele honderden meters in zijn rug met hem mee. Heel langzaam loopt hij een klein stukje bij me weg en net als ik denk laat hem maar lekker lopen, loop ik weer op hem in. Ik probeer nu zelf het initiatief te nemen en hoop dat hij met me mee kan. Het gaat hem achteraf net iets te hard af maar wat loopt hij voor zijn leeftijd (63) nog ontzettend goed.

Zelf kan ik mijn tempo aardig vasthouden met kilometers van rond de 4.30 minuten en loop voor mijn gevoel ook beter dan dat ik van tevoren had gedacht. De laatste anderhalve kilometer slakkeren we weer gezellig door het Bredevoortse stadje en het is maar goed dat ik de route ken. Ik weet nog wel dat ik in de eerste edities verschillende keren dacht dat we naar de finish zouden gaan en dan kwam er nog weer een mooie lus bij. Ook dit keer is het tussen de huizen weer warm in het stadje. 

Als ik de laatste lange weg richting de finish in draai, zie ik op mijn horloge dat ik zelfs onder de 22 minuten kan finishen. Dit had ik dit keer, met zo weinig trainingskilometers in de benen, absoluut niet verwacht. Misschien geldt hier ook wel dat rust ook een goede training is, ik ben in ieder geval blij met mijn gelopen tijd. Na afloop van de wedstrijd heeft Marco van Rijs, met zijn vaste hand Bart Wesselink, de tijden weer supersnel op het internet staan. Grote hulde hiervoor, evenals de hulp van de tientallen vrijwilligers. Wat is AVA'70 zonder deze mensen?
Hier loop ik nog net achter Gerrit Ormel

Geen opmerkingen: