zaterdag 10 oktober 2020

'A Mile An Hour' van Loopgroep Zandloper

Appels plukken
Omdat we elkaar niet meer treffen op wedstrijden, heeft Loopgroep Zandloper een gezamenlijk evenement gehouden, de zgn. a mile an hour 

Bij de evenement ging een ieder vanaf zijn eigen huis (of bij iemand anders vandaan) 'elk' hele uur een mijl hardlopen (= 1,6 km). Enkelen begonnen al om 7:00 uur in de morgen, maar het merendeel startte wat later op de dag. Dit was afhankelijk van hoe veel mijl je van plan was. Je kon kiezen tussen 3, 5, 8 of 10 mijl. Bij de 10 mijl moest je vroeg uit de veren, want de laatste mijl was om 16:00 uur. Tussen de mijlen door was er tijd over. Het idee was die tijd te vullen met nuttige, leuke, of ludieke activiteiten. Velen hebben samen met andere Zandlopers deze tussentijd ingevuld. De groep Winterswijk heeft 350 kilogram appels geplukt voor natuurlijke appelsap. Groep Romienendiek heeft o.a. geplogd (bermafval tijdens het lopen opruimen). Groep Veldhoek heeft van alles gebakt en gebraden.  

De laatste mijl kwamen diverse groepen te samen op een finishlocaties in Lintelo, Lichtenvoorde of de Veldhoek. Deze mijl ging soms in een originele, ludieke outfit. Enkele deelnemers hielden bij de outfit rekening met de 1,5 meter. De origineelste outfit werd verrast met een origineel Zandloper pakket. Alle deelnemers ontvingen een vaantje als aandenken aan deze dag.

Een impressie van een dag, met dank aan Joppe Roos

Geen opmerkingen: