zondag 7 september 2008

9e Maas- en Waalse Dijkenloop in Beneden Leeuwen 10 km – 37,20 min – 5e Plaats M45

nummer 3824
Dit nummer kreeg ik vorige week van de organisatie van de Maas- en Waalse Dijkenloop uit Beneden Leeuwen opgestuurd. Mijn eerste gedachte toen ik het nummer zag was, dat het toch een prachtige eindtijd zou zijn als ik die tijd (38,24 minuten) zou kunnen lopen.

Maar ik overtrof mezelf vandaag en ik finishte zelfs nog ruim een minuut sneller. Gelijk na mijn start kwam ik alleen te lopen en dit heb ik tien kilometer volgehouden. Ik zat direct lekker in mijn ritme en het vijf kilometer punt in het dorpje Wamel passeerde ik in 18,25 minuten. Meestal loop ik de tweede helft zo’n minuut langzamer maar ik kon het tempo goed vasthouden.

Mijn directe concurrent voor het Gelders Looppaspoort, Dick Leseman, heeft de hele weg niet meer dan 100 meter achter mij gelopen maar kwam op de dijk steeds dichter naar mij toe. Bij het bordje van de negende kilometer versnelde hij en ging me voorbij. De laatste kilometer heb ik zes seconden op hem laten liggen.

Het was heerlijk loopweer, een miezerig regenbuitje met af en toe veel wind van opzij. Toen ik over de finish kwam in een prachtige tijd van 37,20 minuten was mijn eerste gedachte hoe het gegaan zou zijn als ik in een mooi groepje had gelopen. Misschien zit er dan nog een keertje een hele hoge 36 minuten in als alles mee zit of zal dat de komende jaren altijd een droom blijven?

Na afloop van de wedstrijd zijn we snel naar Nijmegen gereden waar Merle aan het eind van de middag werd ontslagen uit het ziekenhuis.

Overige uitslagen AVA’70 leden: Henk Lammers 44,06 min, Marco van Rijs 46,21 min (PR), Wilma Waalders 54,52 min, Irma Wellink 55,12 min.



Geen opmerkingen: