woensdag 3 september 2008

Brandts doorziet spelletje blufpoker

Jeroen Brandts
ROZENDAAL – Vanaf 2003 heerste Paul van Rooyen vijf jaar lang achtereen op de twaalf kilometer van de Rozendaalse Veldloop. Gisteravond kwam er een eind aan de hegemonie van de Velpenaar. Uitgerekend de jubileumloop (25ste editie) met 625 deelnemers leverde een overwinning op voor een ijzersterke Jeroen Brandts. Toen Van Rooyen voor de start het deelnemersveld in ogenschouw nam, wist hij wel genoeg. Meer dan een vierde of vijfde plaats zou er niet inzitten. Uiteindelijk werd hij elfde. "De laatste tijd ben ik zo vaak aangesproken. Iedereen meende dat ik het wel weer even zou doen. Zo werkt dat natuurlijk niet. Je moet ook reëel zijn. Ik ben 48 en dan wordt het steeds moeilijker om van die jonge jongens te winnen."

Toch schuwde de Ciko-atleet het gevecht niet. Van Rooyen zette hoog in, maar zijn spelletje blufpoker werd doorzien. "Ik heb gelijk de kop gepakt en een paar keer flink aan de boom geschud in de hoop dat er een aantal af zou vallen. Na twee kilometer moest ik er zelf af. Ik was niet in goeden doen. Niet dat ik dan gewonnen zou hebben, maar ik had een eind kunnen meekomen. Ik ben in mijn eigen tempo verdergegaan. Af en toe overwint het gezonde verstand."

Indrukwekkend waren de verrichtingen van Jeroen Brandts. Na twee kilometer achtte de Huissenaar de tijd rijp om aan de haal te gaan. Hij versnelde zo overtuigend dat alle concurrenten meteen al het nakijken hadden. Zijn solotoer eindigde in een knappe 42.16. "Ik heb mijn eigen race gelopen. Het ging super lekker. Ik heb hier nog nooit de lange afstand gewonnen. Extra leuk is vandaag te winnen."

De loop over 5,5 kilometer leverde weer geen overwinning op voor Ronald de Jonge. Evenals vorig jaar moest de Rozendaler met de tweede plaats genoegen nemen. De verassende winnaar was Mark Groeneweg. "Ronald zit altijd voor me. Dan is het een keertje leuk om van hem te winnen", aldus de Dierenaar.

Geen opmerkingen: