zondag 7 september 2008

Running Team Achterhoek (RTA) winnaar rondje Oude IJsselstreek

Het Running Team Achterhoek (RTA)
GENDRINGEN –  won zondag 7 september 2008 de 26e aflevering van het Rondje Oude IJsselstreek. Het Argonauten-team van het Doetinchemse Argo – met een gemiddelde leeftijd van zeventien jaar – liep echter de snelste looptijd op de estafette met start in Varsseveld en de finish in Gendringen.


Bij de finish bleek uiteindelijk dat het RTA-team dankzij de inzet van drie snelle vrouwen Josien Aarntsen, Saskia Weinands en Lisa te Molder, vier bonusminuten pakten en hiermee de zege naar zich toe trokken. Het RTA-team maakte gebruik van hun vindingrijkheid en vernuft volgens de wetten van het draaiboek van de estafetteloop van Atletico’73 om vervolgens als winnaar uit de bus te komen met een tijd van 2.52.53 uur.

Het Argonautenteam werd tweede in 2.55.34, gevolgd door het Atletico Mila team die 3.00.08 nodig had voor de Estafetteloop door de Oude IJsselstreek. De deelnemers ondervonden dit keer veel hinder van de ferme wind op het parcours.

Zondag kwamen er 27 ploegen aan de start. De deelnemende ploegen bestonden uit acht personen, waaronder ten minste twee dames. De dames speelden een belangrijke rol. Snelle dames binnen een ploeg kon de ploeg extra bonusminuten bijeen brengen. Dus des te meer dames, des te meer bonusminuten (foto Iwan van Aken).
…..
…..
…..
…..

Geen opmerkingen: