zondag 28 september 2008

AVA’70 in Berlijn – zaterdag 27 september 2008

Gerard Demkes(links) en Henk Lammers
De dag begint met een stevig ontbijt en daarna is het de tijd om in de bus te stappen voor de ontbijtloop. Deze ontbijtloop is een loop voor iedereen  voor zowel marathonlopers als supporters als wie dan ook. De start is bij Slot Charlottenburg en er deden ongeveer 12000 deelnemers mee om 6 km. af te leggen in iets meer dan 35 minuten. Je loopt met zijn allen achter een aantal voorlopers aan en je kunt niet passeren. Erg leuk en onderweg diverse keren de wave gedaan van voren naar achteren, erg hard ging het natuurlijk niet maar de entree in het Olympisch stadion was weer geweldig. 

Een groot en indrukwekkend stadion met kenmerken uit het verleden en heden. Daarna was het bunkeren bij het ontbijt dat er voor alle deelnemers is en waar gretig gebuik van werd gemaakt. Toen we Tom inmiddels na een groot opgezette zoektocht hadden teruggevonden konden we beginnen aan de stadstour. Nu ben ik met Wilma hier al eens geweest maar de stad is op sommige plaatsen compleet veranderd, zo is Checkpoint Charlie bijna niet meer te herkennen. Ook de Potsdammer Platz is compleet volgebouwd met moderne gebouwen voornamelijk gesponsord door Sony en Daimler.

Na de rondtour was het de beurt aan de skeelers om te laten zien wat ze kunnen en deze jongens en meisjes gaan erg hard, 42 km. in iets meer dan twee uur mag als snel aangemerkt worden. Van de Ava-cracks hebben wij alleen Gerard teruggezien tijdens de race, de anderen waren moeilijk te herkennen en ze komen ook erg snel langs. Er waren daarna flink wat zorgen over Gerda die een tijdlang gemist werd en na later bleek in het ziekenhuis verbleef, gelukkig valt alles erg mee maar moesten haar vingers gehecht worden na een ongelukkige val tijdens de race. Daarna terug naar het hotel , eten en naar bed. Morgen is voor de marathonlopers de grote dag en iedereen gaat vroeg naar bed.


Geen opmerkingen: