zaterdag 1 november 2008

1e Novembercross in Aalten 5 km – 19,00 min – 1e Plaats M40

Roel Schreurs zit net achter me
Om met de tijd mee te gaan moest atletiekvereniging AVA’70 dit jaar op zoek naar een andere startlocatie. Dat betekent dat voor de eerste keer in het 30 jarige bestaan van de Loohuiscross de start op de Ringkampsbulten in de buurtschap de Haart is.


In de voorgaande jaren loop ik bijna altijd de zes kilometer(drie ronden) maar deze afstand is dit jaar veranderd in een vijf kilometer(één ronde). Van mijn huis in Aalten naar de Ringkamp is het ongeveer drie kilometer lopen en ik heb er al een mooie warming-up opzitten als ik daar aankom. Het is er gezellig druk, vrij koud en af en toe valt er een klein beetje regen.

Bij de start glij ik al met één voet uit maar daar hebben meer atleten last van. Na ongeveer 100 meter gaan we de harde weg op en dit loopt direct al ontzettend lekker omdat het hier iets naar beneden gaat. Na ruim een kilometer lopen we het Loohuisbos in en komen we op de route van de vorige edities. Na het zware bouwland is de route iets aangepast ten opzichte van de vorige jaren, maar dit is zeker een verbetering. Als we weer terug op de Loohuisweg komen lopen we in 11,17 minuten langs het drie kilometerpunt.

Hier neemt Godfried Wopereis de leiding over en Roel Schreurs en ik kunnen hem vrij goed volgen. Ik kan het tempo aardig constant houden en Godfried krijgt het bij het pad naar de boerderij van Til wat moeilijker en moet een gaatje laten vallen(zie foto). Even later bij het vier kilometerpunt loop ik ook iets bij Roel weg en als we het bos bij de Ringkamp weer ingaan, zet ik op de bult nog iets aan en loop ik van ons driexc3xabn als eerste over de finish. Enkele seconden later volgen Roel en Godfried. Ik heb lekker gelopen al valt me de tijd wat tegen. Tom doet 22,59 minuten over deze afstand en is hier redelijk tevreden over.


Tom

Geen opmerkingen: