zaterdag 22 november 2008

Weer nieuw persoonlijk record Gerrit Heersink op 15 kilometer

Gerrit Heersink
Gerrit Heersink (rechts) is in bloedvorm en loopt zijn één week oude persoonlijke record op de 15 kilometer alweer aan gort. Hij schrijft er een leuk verslag over, geheel in de stijl van de komende periode.


De schoen

Vrijdagavond 21 november, de avond voor de laatste cross van de 3dNb crosscompetitie. De hele week zit het me al niet lekker. Zal ik het doen of niet. Ach wat kan het schelen. Ik zet gewoon ‘m gewoon. Hij, sinterklaas is tenslotte in het land en er zullen vast al wel wat pieten door de aaltense straten lopen om zo hier en daar een schoen te vullen…..

Dus op tijd naar bed, de hardloopschoen met chip in de veter bij de voordeur gezet met een lekkere wortel voor schimmel. Zaterdagochtend: al vroeg uit bed om te kijken of m’n schoen(en) zijn gevuld met iets lekkers. Helaas, leeg en de wortel er nog gewoon in. Dus het is toch waar. Deze goedheiligman bestaat dus echt niet. Waar ik m’n eerste 6 levensjaren vast in geloofde wordt nu bewaarheid…

Tsja, daar sta je dan aan de start een paar uur later. Het is koud. Thermohemd eronder, handschoenen aan, wie doet me wat. Links en rechts wordt ik gevraagd of ik weer sneller dan vorige week ga lopen. Al deze vragen, pareer ik met een: "nee, vandaag niet, het kan niet altijd feest zijn. M’n plek in de eindstand staat vast. Vandaag loop ik lekker rustig".

In het startschot denk ik, Gerrit, je gaat het gewoon weer proberen. Al snel loop ik met een lekker groepje met daarin de latere winnares op de 10 km Sylvie Klein Goldewijk. Met z’n vieren lopen we lekker kop over kop het bos in. Even moet Sylvia er af om haar veters te strikken. Boven bij het zondagsschoolhuisje komt ze ons weer achterop om vervolgens lekker voorop te gaan lopen. Zo houd ze ons arme mannen  uit de wind.

Wat een lopen zeg…. en ze zei nog wel dat ze rustig aan wilde doen vandaag omdat er morgen nog in Lichtenvoorde gelopen moet worden. Affijn, eerste ronde in 21min.15sec. Wel snel, ik denk eigenlijk te snel. Maar ja, dit pakken ze me niet meer af. Halverwege de tweede ronde moet ik de andere 3 toch iets laten lopen en breekt me de snelle eerste ronde toch een beetje op. Geen paniek. gewoon je proberen te herpakken, denk aan je ademhaling hoor ik onze trainer Bert Klutman zeggen. 

Doorkomst 43min. 30 sec. Wel verloren op de eerste ronde maar nog energie genoeg voor een goede derde ronde. Wel helemaal alleen. Niet zielig doen en denken aan leuke dingen…..  In de verte zie ik Stefan Scanu voor me lopen. Die heeft het moeilijk want ik kom rap dicht bij hem . Bij het binnengaan van het Ringkampbos heeft hij door dat ik zo dicht achter hem zit en gaat hij versnellen. Dat is niet erg, dat was ik nl ook van plan. Met het gevoel van  een jonge hinde neem ik de laatste paar bultjes alsof het molshopen zijn. Eindtijd 1u 5min en 28sec. M’n 1 week oude PR weer aan gort gelopen……

Zou piet vannacht dan toch binnen zijn geweest en misschien  m’n schoenen verwisseld hebben voor ultrasnelle exemplaren? Als je maar in jezelf geloofd……

Gerrit Heersink

Geen opmerkingen: