dinsdag 18 november 2008

Nieuwe gezichten en inzichten bij AV ARGO

AV ARGO voorzitter Henk Woolschot
DOETINCHEM – Eigenlijk was Henk Woolschot alleen ‘loper’ bij Argo. Totdat de manager van een ict-bedrijf in de zomer de vraag voorgelegd kreeg of hij voorzitter wilde worden van de Doetinchemse atletiekvereniging. Hans Metzemaekers had na 17 jaar de voorzittershamer neergelegd. En met hem nam bijna het hele bestuur afscheid.

Woolschot: "Ik hoorde dat er een tekort was aan mensen in het bestuur. Het begon wat nijpend te worden want er was op een gegeven moment nog maar één bestuurslid over. Een probleem dat snel getackeld moest worden."

Op de banen en in het clubhuis van Argo op sportpark Bezelhorst draait alles gewoon door  want in een korte tijd timmerde Argo onder aanvoering van de nieuwe voorzitter een geheel nieuw bestuur in elkaar, met naast Henk Woolschot zijn broer Dinand Woolschot, Kees Post, Edwin Robat, Hans Legebeke en Jan Manenschijn als leden. Het duurde alleen nog even voordat het bestuur ook officieel aan kon treden. Henk Woolschot: "We hebben het twee keer moeten doen omdat de eerste ledenvergadering te vroeg was uitgeschreven. Volgens de regels moet je zo’n vergadering twee weken van tevoren aankondigen en dat hadden we verzuimd. Hebben we gewoon nog een ledenvergadering uitgeschreven." En kon het bestuur alsnog gexc3xafnstalleerd worden.

Nieuwe bezems moeten ook gebruikt worden en de nieuwe mensen hebben een aantal doelstellingen voor ogen. "Als bestuur moet je afstand houden van de werkcommissies. We hebben wel een contactpersoon die aanspreekpunt is voor ons bij de commissies, dat is nieuw. De commissies moet je ongestoord hun werk laten doen", vindt de nieuwe voorzitter.

De jeugd speelt een grote rol. "We willen competitief meedoen en met mensen als Dennis Weijers en Gert-Jan Wassink hebben we twee mooie uithangborden die nog steeds lid zijn van Argo. Maar als je over tien jaar vijf nieuwe Weijersen of Wassinks wilt hebben, moet je nu een hoop jeugd hebben, want er valt natuurlijk ook veel jeugd af die andere dingen gaat doen. De gemiddelde leeftijd bij de vereniging is nu 45 jaar, dat is vrij hoog."

Zij-instromers zijn er nauwelijks in de atletiek, dus de jeugd moet ‘jong gevangen worden’. Baan 9, het clubhuis van Argo, is onlangs aangepast en ademt een frisse en kleurige sfeer uit. Er is zelfs een speciale hoek voor de kinderen ingericht. Woolschot: "De echte loophype is voorbij, al blijven we wel constant rond de 550 tot 600 leden zitten. Het verloop is wel groot. In het segment 20 tot 30 jaar zouden we wel wat meer leden willen hebben."

Ook nieuw is de extra aandacht voor de sponsors. "Die moeten ook bij ons kunnen netwerken. Zo hebben we nu ook voor de sponsors een speciale avond. Daar hebben we gezondheid als thema. Sportarts Leo Heere komt wat vertellen, net als cardioloog Willem Terpstra en oefentherapeut Ida Jacobs. Ook atleet Gert-Jan Wassink komt wat vertellen over zijn bevindingen."

Verder houdt Argo de in 1994 gelegde atletiekbaan in de gaten. "Hij loopt nog prima, maar er zit wel wat slijtage aan de binnenkanten."

Slijtage in de halve marathon, een van de hoogtepunten in het seizoen, is er nog niet. "Al moet je daar wel wat voor doen. Een paar jaar geleden hebben we het parcours veranderd en de lopers hebben nu een prachtig traject om af te leggen door de bossen richting Zelhem. Verder zouden we de jaarlijkse 5 keer 5 estafette uit willen breiden. Zoals in Weeze, dat is echt een feest daar met enorme aantallen deelnemers."
En een keer een echte marathon van Doetinchem? "Ik heb daar wel over nagedacht, maar het moet wel mensen trekken. Er zijn tegenwoordig zoveel marathons dat ik niet het idee heb dat een marathon van Doetinchem daar nu direct wat aan toevoegt."


Geen opmerkingen: