zondag 23 november 2008

Parcoursverkenning van de Montferlandrun

Op de foto onder andere Floor Perquin, Geert Wevers, Ingrid van Zolingen en Mark Berendsen
In de afgelopen week kreeg ik een mailtje met de vraag of ik vandaag pacer wilde zijn bij de parcoursverkenning van de MontferlandRun. Dit houdt in dat ik een groepje atleten moet begeleiden naar een tijd van 1 uur en 25 minuten (5,40 min/km). Het lijkt me leuk om hieraan mee te werken.

Even na half negen zijn Ingrid van Zolingen, Gerrit Dijkslag en ik al in ‘s-Heerenberg. Het is er nog vrij rustig en de marktlieden zijn hun kraampjes voor die dag al aan het opbouwen. Langzamerhand komen er steeds meer atleten en precies om 9.00 uur starten we met onze training. De atleten zijn verdeeld in vier groepen en lopen een tempo van 12 km/u – 10,5 km/u en 9 km/u. op de 15 kilometer en één groep verkent het parcours van de 7,5 kilometer.

Vanuit de historische binnenstad van ‘s-Heerenberg voert de weg als eerste door het dorp Stokkum gelegen aan de voet van de Hulzenberg. Gerrit loopt in de snelste groep terwijl Ingrid met mij meeloopt. Nadat we de lus van drie kilometer hebben gehad lopen we al vrij snel naar de eerste echte beklimming de Peeskesbult. Direct na het vijf kilometerpunt moet een hoogte van 42 meter overwonnen worden richting Beek. Sommigen uit de groep vinden het tempo iets te laag en lopen langzaam wat van de groep weg, terwijl anderen moeite hebben om er bij te blijven. We komen verschillende bekenden tegen (Dinand, Dimitri, Hans, Els) en na het zandpad volgt een tweede uitdagende beklimming, gevolgd door een lange afdaling. Bij het verlaten van het bos volgt een prachtig uitzicht over het glooiende landschap van het Montferland en de korenmolen van Zeddam. Daarna gaat het via de Drieheuvelenweg met enkele korte en pittige klimmetjes richting de afdaling van de laatste snelle kilometer. In een tijd van net onder de 1 uur en 25 minuten komen we over de finish. Ik heb mijn taak volbracht en ben slechts enkele seconden sneller dan de tijd waar ik voor gevraagd werd.

Na afloop van de parcoursverkenning hebben we met een aantal atleten nog even nagepraat en wat gedronken in het plaatselijke cafe de Snor.

enkele foto’s

foto’s Dick Leseman

site MontferlandRun


Gerrit Dijkslag, Ingrid van Zolingen en Geert Wevers (vlnr) na afloop van de parcoursverkenning

Geen opmerkingen: