donderdag 23 april 2009

Uit de oude doos Marathon van Enschede 1991

Jos Sasse loopt in de slipstream van zijn twee persoonlijke "hazen", Marti ten Kate en Kim Reynierse

Jos Sasse redt het niet, atleet uit Harreveld kan zich in Enschede niet plaatsen voor WK in Tokio

De laatste Enschedese Marathon, volgens de oude tweejaarlijkse formule, eindigde in de stromende regen in een dubbele Oosteuropese overwinning. In de 23e editie (15-06-91) van de oudste Nederlandse Marathon, die in 1947 het levenslicht zag, zegevierden de Rus Sergei Prorokov (2.15.04) en de Poolse Ceslawa Mentlewicz (2.41.48).
Vanaf komend jaar zal de Marathon van Enschede op een nieuw parcours worden gelopen. Op het traditionele traject van het Diekman-Stadion naar Haaksbergen en terug zal de man van de streek, Marti ten Kate, met zijn winnende tijd van 2.10.57 van 1989 recordhouder blijven. De beste Nederlandse afstandsloper van het moment maakte weer een sterke indruk. Ten Kate en de Zeeuw Kim Reynierse wilden Achterhoeker Jos Sasse alle steun verlenen in zijn poging alsnog de limiet van 2.12.00 voor Tokio te halen.

Vrijwel direct na de start in het Diekman-Stadion was het drietal op kop van het veld te vinden. Het tempo van de hazen lag echter te hoog voor de timmerman uit Harreveld. Het trio werd na bijna tien kilometer ingelopen door een grote groep volgers en nog geen duizend meter verder moest Sasse zelfs lossen. Op weg naar het keerpunt in Haaksbergen kwam Sasse dankzij de steun van Ten Kate echter weer sterk terug.

"De steun van het publiek in Haaksbergen was geweldig", vertelde Sasse na afloop. "Ik ben toen echter te overmoedig geweest en moest daarvoor later duur betalen". Sasse eindigde als achtste in 2.17.44.
…..
Klik op het artikel voor het hele overzicht
…..

Geen opmerkingen: