zaterdag 25 april 2009

Veerbeek wordt directeur Zevenheuvelenloop

Oud AVA’70 lid Ronald Veerbeek wordt de nieuwe directeur van de Zevenheuvelenloop
Na 25 edities van de Zevenheuvelenloop kiest Henk Stevens (57), organisator van de Fortis Zevenheuvelenloop en Marikenloop, ervoor om enkele flinke stappen terug te doen. Hij stopt per 1 juli als directeur en voorzitter van de Stichting Zevenheuvelenloop. Wel blijft hij aan als bestuurslid van deze Stichting die haar evenementen zal blijven organiseren met speciale aandacht voor kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en aansprekende prestaties. Voor de Fortis Zevenheuvelenloop en Marikenloop schrijven zich jaarlijks in totaal meer dan 40.000 lopers in. Bij de Stichting zijn zes professionals werkzaam en zijn jaarlijks ongeveer 1000 vrijwilligers actief.

Nieuwe directeur

Ronald Veerbeek (34) volgt Henk Stevens per 1 juli op als directeur. Veerbeek is sinds 1998 werkzaam bij de Atletiekunie. De laatste jaren was hij als manager Topevenementen verantwoordelijk voor de organisatie van alle Nederlandse en in Nederland georganiseerde Internationale atletiekkampioenschappen, zoals bijvoorbeeld het EK Cross in 2005 in Tilburg. Hier voltooide hij in 1998 de opleiding Sport, Economie en Communicatie (SPECO) aan de Fontys Hogeschool. Veerbeek is woonachtig in Nijmegen en een enthousiast hardloper. Hij heeft acht keer deelgenomen aan de Zevenheuvelenloop. Zijn beste tijd is 51.08.

Na 25 jaar plaats maken voor anderen

Het vorig jaar beleefde de Zevenheuvelenloop zijn 25e editie. Het was voor Henk Stevens om uiteenlopende redenen een meer dan gedenkwaardige editie. In het voorjaar kreeg hij totaal onverwacht hartklachten. Dat legde een zware hypotheek op de jubileumeditie die nog moest komen. Na nieuwe gezondheidsklachten rond het evenement besloten bestuur en Henk Stevens versneld te gaan werken aan zijn opvolging. Ton van Lieshout (54), evenals Stevens al 25 jaar als bestuurslid verbonden aan de Zevenheuvelenloop, zal het voorzitterschap van de Stichting op zich nemen. Stevens blijft als bestuurslid verantwoordelijk voor zaken als sponsoring, communicatie, goede doelen en duurzaamheid.

Zeven belangrijkste jaren

De afgelopen 25 jaar is er een heleboel gebeurd en tot stand gebracht. Hieronder een overzicht van de -volgens Henk Stevens- belangrijkste zeven jaren.

- 1984 Eerste Zevenheuvelenloop. Motto vanaf het begin: Mooiste parcours van Nederland
- 1990 Unieke deal met NS om lopers zoveel mogelijk met de trein te laten reizen naar het nu ook Schoonste parcours van Nederland. In 2008 maakten zon 15.000 lopers gebruik van het combi-kaartje: een treinretour gekoppeld aan het startnummer.
- 1992 Parcours wordt opgeschoven naar het Centraal Station om de vele railrunners tegemoet te komen. De Zevenheuvelenloop wordt daarmee ook een stadsevenement. Start vruchtbare en duurzame samenwerking met Jos Hermens Global Sports Communication.
- 1993 Uitvinding van het inmiddels wereldwijd toegepaste ChampionChip-tijdregistratie-systeem. Khalid Skah aan de start zorgt voor landelijke doorbraak Zevenheuvelenloop. Organisatie krijgt EKO-keurmerk en onderscheiding van VARA Vroege Vogels TV.
- 2001 Felix Limo verpulvert het wereldrecord op de 15 km. Tot op heden is de Zevenheuvelenloop 's werelds snelste 15 km wegwedstrijd.
- 2003 De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert de eerste Marikenloop die meteen de grootste ladiesrun van Nederland is.
- 2008 Haile Gebrselassie luistert jubileumgala op. Kenenisa Bekele staat aan de start van de 25e editie die haar 250.000e finisher verwelkomt.

Geen opmerkingen: